11.05.2016

Diriliş Ertuğrul 57. bölüm özet. Şehzade Yiğit öldü mü?

Tuğtekin karısı Gökçe'nin Noyan'ın elinde olduğunu öğrenince deliye dönmüştür.

Noyan Gündoğdu, Hayme, Selcan ve Abdurraman ile karşı karşıya kalmıştır. Kadınlar da en az moğol askerleri kadar iyidir. Ama Noyan başlı başına bir ordu gibidir. Gündoğdu kolu yüzünden amile karısından bile kötü dövüşmektedir. Tam Noyan Gündoğdu'yu öldürecekken ve bir moğol Selcan'a vuracakken diğer küçük kardeş Dündar alpleriyle gelir. Noyan'ın peşinden gitseler bile izini kaybettirir. Selcan perişan haldedir.

Goncagül Sadettin Köpek'e gitmiş. Sadettin bütün herşeyiyle büyük abi Sungur Tekin'ın üzerine oynamaktadır. Goncagül'e de vaatlerde bulunur. Sungur tekin de Sadettin Köpek'e gider olanları anlatır. Sana destek vericem diye kandırır. Gökçe Goncagül'ü görünce iki kadın kavga ederler. Tuğtekin obaya gelip Goncagül'ün kaçırıldığını öğrenir. Ertuğrul obada bir hain olduğunu farkeder. Tuğtekin de baskına gelmediği için Boğaçtan şüphelenir. Çadırında Sadettin'in verdiği altınları bulurlar.

Yiğit yol boyunca tezahuratlar alır, nutuklar atar. Turgut alp hala Noyan'ın elinde esirdir. Gece Noyan şehzade Yiğit'in yanına gider. Ertuğrul için biat mektubu yazmasını ister. Yiğit mektubu yazar. Ertuğrul'un oraya gelmesini böylece onu öldürmeyi planlamaktadırlar. Ertuğrul mektubu alır. İlk başta anlamazlar ama Halime kardeşinin mektubundaki şifreyi, gizli mesajı çözer. Turgut alp sağ, isyancı beyleri yakalatmaya çalışıyorum.

Gökçe bağlarından kurtulur ve Goncagül'ü öldürüp kaçar. Noyan onu yakalar. Goncagül'ün öldüğünü görünce deliye döner. Sadettin Köpek Yiğit'e baskına gitmektedir. Yiğit Turgut alpe çaktırmadan bıçak verip planını anlatır. Ataşlı oğlan yani Tuğtekin hain olduğunu bildiği Boğaç'ın peşine düşer. Ertuğrul da Yiğit'in istediği gibi onun yanına gitmektedir. Sungur Tekin ise Yiğit'in kampının etrafını sararlar.

Turgut Alp kaçar. Büyücü ve moğollar peşinden gider. Ertuğrul kampa gelmiştir. Boğaç ise Tuğtekin'i pusuya çekmektedir. Ertuğrul ve alpleri Turgutla sonunda buluşur. Sağlam bir kavga ederler. Turgut alp şamanı balta fırlatarak öldürür.  Tuğtekin Noyan ile karşı karşıya kalır. Boğaç Noyan'ın tarafına geçmiştir. Noyan Gökçe'nin boğazını keserek öldürür. Yiğit'in kampına gelen Ertuğrul isyan eden beyleri ikna etmeye çalışır. Yiğit de isyandan vazgeçtiğini söyleyip Ertuğrul'un yanına geçer ama bir ok şehzade Yiğit'i vurur. Sadettin Köpek adamlarıyla gelmiştir.


Hiç yorum yok:
Write comments