8.05.2016

Muhteşem Yüzyıl Kösem 25. bölüm özet. Kösem'e atılan oktan kurtulacak mı?

Sultan Ahmet ölmüştür. Fakat Kösem herkesten bu gerçeği saklar ve kendi elleriyle bir ferman yazar. Paşaları ve askerleri toplar ve bu fermanı sanki padişah fermanı gibi sunar. Ekber ve erşat kuralını getirmiştir. Çocuklarının birbirine kıymasını önlemek için Şehzade Mustafa'yı tahta geçirmeyi planlamaktadır. Zülfikar ağaya gerçeği yani Ahmet'in öldüğünü söyler

Safiye Sultan 'ın kızı Hümaşah'a kızgınlığı ve küskünlüğü sürmektedir. Safiye Sultan oğlu İskender'i kocası Sultan Murat'ın yanına defnedilmesini istemektedir. Şehzade Mustafa bahçede gezerken hayali cellatlar görür. Korkup kaçar. Gördüğü kişi Kara Davut Paşadır. Paşa da Şehzadenin akli dengesizliğini öğrenmiştir.


Kösem Halime Sultan ile anlaşma yapar. Kendisine ve çocuklarına dokunulmaması karşılığında oğlunu tahta geçirmesine izin vereceğini söyler. Halime kabul eder. Kösem çocuklarına babalarının öldüğü haberini verir. Şehzade Osman tahta çıkmayacağı için Kösem ile tartışır. Halime Sultan oğluna abisinin öldüğünü ve yarın tahta çıkacağının haberini verir.

Şehzade Mustafa önceki anılarını hatırlayıp tedirgindir. Tabutta hakikaten abisinin yattığından emin olmak için tabutu açtırır. Şehzade Osman'ı ve diğer kardeşlerini toplayıp tecrit ederler. Kösem'i ve kızlarını eski saraya sürerler. Asker ve devlet adamları Kösem'in isteğiyle Şehzadeler için ayaklanır.

Halime; Cennet'ten mührü alıp Menekşe'ye verir. Safiye Sultan Halime Sultan'ı görmeye gelir. Oğlu İskender'in mezarını babasının yanına aldırma isteğini söyler ama Halime hiç oralı olmaz. Safiye Sultan da herkesten gizli mezardan oğlunu çıkartmak için gider. Ama mezar boştur. Zülfikar ağa İskender ile buluşur. Hünkarının emrine ragmen onu öldürmemiştir. İskender'e "buralardan uzağa git" der. Osman ve Mehmet kapatıldıkları odada yumruk yumruğa kavga ederler. Osman sonrasında bir fırsatını bulup odadan kaçar ama yakalanır ve Sultanın huzuruna çıkarılır.

Kösem halkın dertlerini dinlemek için dolaşırken Mehmet Giray onun peşinden gider. Yardım etmek ve yardım ister ama Kösem kabul etmez. Paşalarla buluşur. Şehzade Osman'ın tahta geçirilmesi için hazırlık yapmaları emrini verir. Oradan çıkışta biri ok ile Kösem'i vurmak ister. Oku atar bölüm biter.









Hiç yorum yok:
Write comments