25.06.2016

Arka Sokaklar 407. bölüm özet. Rıza baba vurulur

Geçen bölüm Rıza baba tam ailesiyle tatile çıkacakken fırında bıçakla yapılan bir soygunu görür ve müdahale eder. Ailesi arabayı yerleştirmiş onu beklemektedir. Maskesini çıkardığı çocuk tanıdığımız biridir. Geçen bölümden Rıza babanın daha önce kefil olup çıkardığı Ender'dir. Çocuk durumu anlatsa da Rıza baba ona sana artık yardımcı olamam diyip dinlemez. Mesut gidip Ender'i zorlayan adamı bir güzel döver. Ailesi akşam eve gelen Rıza babaya posta koyar.

Ertesi gün ekip inşaatta iş kazası ve arbede anonsu alır ve olay yerine gider. İskele çöktüğü için epey yaralı ve bir de ölü vardır. Tedbir alınmadığı için olduğunu söyleyen işçiler ile şirket yetkililerini merkeze götürürler.

Diğer kısımda Erdal o gece bir arabayı durdurmuş ve içindeki kişileri kaçırmış. Çocuğu salonda bağlı tutarken, kızı yatak odasının yanındaki banyoda bağlıdır. Erkek bir yolunu bulup kaçsa da Erdal onu yakalayıp öldürür. Bu arada adli tıp yanan arabadaki cesedin çene ve diş örneklerinden Erdal olmadığını anlamıştır. Ölen kişinin arabanın sahibinin kayıp kardeşi olduğu anlaşılır. Hüsnü; Selin'e "Tek başına bir yere gitmiyceksin" diye emir verir.

Hüsnü'nün kızı Zeliş arkadaşlarıyla tatil yapmak ister. Babası göndermem diye tutturur. Küçük kardeşi "Tunç'u da ayarlayıp sizinle gelelim o zaman babam izin verir" der. Hüsnü "Nazike ile gidersen gidebilirsin" der.

Erdal gittiği bir benzincide birini darp edip arabasını çalar. Arabasını çaldığı adam peşine düşer. Erdal çocuğu bir şişe içki için öldürür. Azmi oğlunun öldüğünü sanmaktadır. Avukatını arar ve oğlunun cenazesini takip etmesini ister. Erdal'ın öldürdüğü adamın cesedini bulurlar. Ekip buraya gider. Cesede giden Mesut ve Selin etraftaki evlere giderler. Çaldığı arabadan kaldığı evi bulurlar ama Erdal yanındaki kızı rehin aldığı için dokunamazlar. Hüsnü'ye haber verirler. Yolu kesmeye çalışırlar ama Erdal bu kez kızı kullanıp bir araba durdurur ve o araba ile kaçar.

Hüsnü avukatı arayıp "Erdal ölmemiş" der. Avukat hemen yurt dışında Azmi'yi arayıp haber verir. Avukat harekete geçer ve Azmi'nin parasını çekmek için ilgili kişiyle konuşur. Erdal avukatı arar ve bulunduğu yerin adresini verir. Para ile beraber Erdal'ı da yurt dışına göndermek için hazırlıklara başlarlar. Ekip depoyu basar. Erdal para yüklü kamyon ile kaçarken kamyon alev alır ama adamlar Erdal'ı kaçırırlar. Azmi; Erdal ile konuşur ve "Ben oraya geliyorum" der.

Ölen işçinin birikmiş kira borcu varmış ve ev sahibi "Kızın Ceylan'ı bana ver. Kuma yapıyım" diyince erkek kardeşi bıçakla adamı kovalar. Bizim ekip oradan geçiyorken olaya dahil olur. Ev sahibine sağlam bir ihtar ederler. Anne de bir yerde tekstil atölyesine işe girer. Erkek çocuğa da Rıza baba ihtar eder ve "Okulunu okuyacaksın ve eline bıçak, silah falan almıycaksın" diye nasihatte bulunur ve çocuğu salıverir. Kadını ev sahibi işten attırtır. Bizim ekip birinin yanın işe başlatır. Rıza baba da adamın iş yerine gidip kulağını çeker.

Kadının çocuğu bir arkadaşı ile gece bir yer soyar. Sabah da başka bir yer soymaya karar verirler. Bir markete girip soygun yapmaya başlarlar. Torunun ondan istediği birşeyi almak için Rıza baba da oraya gelir. Soygunu görür ve müdahele eder. Çocuğun tabancası ateş alır ve Rıza baba yaralanır. Bir eliyle çocuğun maskesini çıkardığında çocuğu görüp tanır. Çocuklar kaçar. Ama çocuk Rıza babayı vurduğu için çok pişmandır. Rıza baba karısını arar. Ambulans çağırır. Ali ve Ayla abla ambulans ile aynı anda gelir.




Hiç yorum yok:
Write comments