9.06.2016

Diriliş Ertuğrul 61.Bölüm -Sezon Finali- özet. Fetih kervanı yollara düşüyor

Ertuğrul Rabbinin Oğuzlara biçtiği kutlu yola düşer. Hayme ana oğluyla konuşur. gitmemesi için çok dil döker. Ancak Ertuğrul'da en ufak bir tereddüt yoktur. Alplerden bazıları ve beylerden bazıları Gündoğdu'nun verdiği altınlar yüzünden gitmekten vazgeçmişlerdir.
Samsa ve Hayat gibi iki Dodurga alpi de onlarla gelmeye kararlıdır. Ancak Dodurga'nın yeni beyi 10 kadar alpi özellikle onların yanına verir. Selcan da Halime'yi tekrar vazgeçirmeye çalışır.

Abdurrahman da onlarla gitmek ister ama Ertuğrul anamı yanlız komayasın diye onu obada bırakır. Sungur Tekin ve yeni Dodurga beyi Ertuğrulların önünü keser; kılıç çeker. İsyan çıkarmakla suçlarlar. Obanın töresini çiğniyemezsin derler. Dodurga beyi bir konuşma yapar. Sahte bir şekilde giren alpler "Beyimiz haklı" diyerek ekipten çıkar. Hayme ana da oğluna ve Dodurga beyine karşı durur hatta kılıç çeker. En son Halime de kadınlarla onlara katılır. Selcan "Doymadınız mı kan dökmekten" diye konuşunca Sungur etkilenip kenara çekilir.

Ertuğrul ve beraberindekiler helalleşerek yola çıkarlar. Turgut alp Sadettin'in bulunduğu kervansarayın kapısında beklerken Boğaç ve köye gelen casusun biryere koşturarak gittiğini görünce onların peşine takılır. Bir grup askerle buluştuklarını görünce bir şey olduğunu anlar. Hayme ana da obanın beylerinden iki adamın çadırına aniden girdiğinde Gündoğdu'nun dağıttığı altınları görür. Ve adamlara ağır laflar söyler.


Ertuğrul'un kervanında bir aracın tekerleği kırılır. Mecburen durmak zorunda kalırlar. Ertuğrul ertesi gün Şehzade Yiğit ile Konya'ya gidip sultana herşeyi anlatmak niyetindedir. Hayme ana gördüğü altınlar yüzünden Sungur'a da yüklenir. Gece ibadet eder ve istiareye yatar. Uykusunda kocası Süleyman Şahı görür. Süleyman Şah "Kayı'nın emanetlerini al, yola çık. Ertuğrul ile beraber git" der.
Hayme ana şükrederek uyanır. Ertesi gün Abdurrahman'a "Hazırlanın Ertuğrul'un yanına gideceğiz" der. Abdurrahman sevinir.  Hala obada kalan ama onlarla gitmek isteyen alpler de vardır. Onlarda bunu fırsat bilip peşlerinden giderler. Selcan ve Sungur engel olmak istese de ok yaydan çıkmıştır.

Sungur Tekin sultana mektup yazar. Yiğit'in masum olduğunu, Ertuğrul'un isyan etmediğini yazar ve sultan'a yollar. Hayme ana ve yanındakiler kestirme yoldan gitmeye karar verirler. Yiğit, Halime, Gündüz ve Ertuğrulla alpleri Konya'ya gitmek için yola koyulurlar. Boğaç ve Sadettin'in casusu yanlarındaki adamlarla onlara pusu kurar. Sayıca az olan Ertuğrullar savaşırken Yiğit yaralanır. Gündüz'ü ise kaçırırlar. Ertuğrul peşlerinden gider. Doğan alp olaya müdahele eder. Hayme ana ve yanındakiler de yetişir. Ertuğrul annesini de Turgut Alp'i de gördüğüne çok sevinir.

Yiğit oracıkta can verir. Onu gömerler. Halime çok üzgündür. Onu Hayme ana teselli eder. Göç kervanına İbnül Arabi de yanında ilim ve zanaatkarlar ile katılır. Dualar edilir. Hayme ana Ertuğrul'a obadan aldığı sancağı, Kur'an-ı Kerim'i ve kılıcı törenle teslim eder. Ertuğrul Kayı'nın beyi olmuştur. Turgut Alp'i alpbaşı yapar. Adamlarının kellelerini Sadettin Köpek'e yollar. Kaldığı kervansarayın önüne kazığa geçirmiş bir şekilde yollar. Sadettin Köpek intikam yeminleri eder. Yeni sezonda da başımıza çorap örmeye devam edecek anlaşılan. Kutlu göç kervanı yola çıkar.




Hiç yorum yok:
Write comments