8.06.2016

Kış Güneşi 16. bölüm özet. Nisan'ı silah kaçakçıları kaçırıyor

Geçen bölüm Nisan ilk kemoterapisinden çıktığında çok kötü olmuştu ve onu almaya gelen Borayla beraber eve dönmüştü. Başı o kadar dönüyordu ki Bora'ya tutunmak zorunda  kalmıştı. Kapının önünde durup onun eve gelmesini bekleyen Efe onları görünce yanlış anlar. Elinde tuttuğu nişan yüzüğünü yere düşürür. Sahile gidip olanları düşünür. Kırgın, kıskanç ve öfkelidir. Nisan ise eve geldiği gibi kanepeye uzanıp uyuyakalır.

Kürşat ismindeki biri Yakup'u ziyarete gelir. 1 Hafta içinde sevkiyatları varmış; sevkiyatı yapmak için eskisi gibi bize yardım etmesini ister. Bir çanta dolusu para önerir. Kabul etmediğinde getirdiği çiçeği mezarına koyacağını söyler. Seda bu konuşmayı duyar ve aklı takılır.

Fatma anne ve ailesi Efe ve Nisan barıştı zannedip sorular sorunca Efe bozuk olduğu için anlatmaz. Burak'a gider ve gördüklerini anlatır.

Nadide, Burak'a kocaman bir alınacak listesi getirir. Çocuk sadece benim kazandığımla alıcaz diyince Burak iş aramaya başlar. Balık götürdüğü restaurantlardan birinde motorla dağıtım  elemanı olarak işe başlar.Ama küçük bir kaza geçirince işi bırakır. Fatma anneler Burak'ı eve götürüp bakıma alırlar..

Bora, Nisan uyurken ona yemek hazırlar. Uyanınca beraberce yerler. Nisan; Bora'ya "Sen özel birisin ama ben Efe'yi seviyorum. hala" der. Ertesi gün ikili toplantıya geç gelince gerginlik olur. Nisan çizemediği için işi bırakmaya karar verir. Ertesi günkü toplantıda hisselerini satışa çıkaracağının haberini verir.

Nisan kemoterapi ilaçlarını içerken Efruz içeri girer. Nisan "Ona başın sağolsun" der. Efruz ilaçları tanır ama Nisan "İlaçlar benim değil" der. Efruz ve Efe yemeğe çıkarlar.

Seda Nisan'ın satacağı hisseleri almak için annesinden evi falan satmasını, kredi almasını ister. Sonra aklına babasını hastanede ziyaret adamı görmeye gider. Adamların 3 gün sonra bir teslimatları varmış Seda da o zamana  nakliyat ayarlamaya söz verir ve paranın bir kısmını alır.


Nisan iş yerinde de fenalaşır. Bora onu oturtmaya çalışırken Efe yine onları görür ve yanlış anlar. Nisan hastaneye gider; kan değerleri düşük çıktığı için hastaneye yatıralım derler. Ama Nisan tasarım dosyasını yetiştireceği için kabul etmez. "Birkaç gün daha bekleyelim" der. Efruz onları hastanede görüp işkillenir. Akşam Nisan'ın evine gelir.

Seda şirkete gidip "Sevkiyatı 3 güne yetiştirin" diye direktif verir. Ancak yetişecek gibi görünmemektedir. Efe bu durumdan işkillenir tam o sırada bir de Nisan'ın hisselerini Seda'nın alacağını öğrenince parçaları birleştirir. Seda'nın silah kaçakçılığı yaptırmak için sevkiyatı öne çektiğini anlar. Sevkiyatı öne çektirecekken Seda "Eger bu sevkiyatı yapmazsak beni öldürecekler" diyince "Tamam" der ama komisere haber verir. "Yolda giderken baskın yaparız" der. Sevkiyat yapılırken durdurulur. Seda panikler. kaçmaya çalışırken adamlar onu kaçırır. Dövüp Efe'nin adını alırlar ve adamlar bu  kez Efe'yi  soruşturmaya başlar.

Nisan; Efe'nin kendisine neden bu kadar ters davrandığını sorgularken Nadide ona "Abim sizi Bora ile gördüğü için böyle davranıyor. Yemiyor içmiyor" der. Efruz; Nisan'a oturmaya gider. Yanında hastanede okursun diye kitap getirir. Nisan da ona "Ben eger ölürsem Efe'yle ilgilen" der. Efruz bunun imkansız olduğunu çünkü babasının Efe'nin babasını öldüren tetikçi olduğunu söyler.

Nisan tasarım dosyasını teslim eder. Fatma anneye vedaya gider. Sonra eve gelir Bora ve Efruz'la eşyalarını toplar. Efe ile de vedalaşmak için onu arar. Seda'dan Efe'nin ismini alan kötü adamlar Nisan ile nişanlı olduğunu duyunca onu kaçırıp getirmeye karar verirler. Sabah Efe ile buluşan Nisan "Ben sana yalan söyledim. Biz Bora ile beraberiz" der. Efe anında kalkar gider. sahilde tek başına kalan Nisan'ı kötü adamlar arabaya bindirip kaçırır




Hiç yorum yok:
Write comments