10.06.2016

Muhteşem Yüzyıl Kösem 30. bölüm özet. Sezon finali muhteşemdi hakkaten

Sultan Osman son anda Ağa Kapısına sığınır. Osman'ın orada olduğunu öğrenen Kösem oğlu ile konuşur. Sultan Osman da kardeşini idam ettirdiği için vicdan azabı duymaktadır. Kösem de ne yapacağını bilememektedir.

Şehzadeleri hala bir kulübe de kapalıdır. Dilruba şehzadelerin ölüm emrini verir. Kilindir ağa içeriye gaz yağı dökerek yakmaya başlar. Bülbül ağa çocukların kulübesinin yanmaya başladığını görünce hamle yapar. Ancak başına odunla vurulur ve bayılır. Bülbül ağa şehzadeleri kaçırıp güvene alır

Hoca Ömer karşı tarafa geçmeye çalışırken Kara Davut Paşa'nın adamları tarafından yakalanır. Osman'ın yerini sorarlar. Bilmediğini ama öğrenebileceğini söyler. Cennet'e bir not yollayıp onunla buluşur. Sultan'ın yerini fazla sorduğu için Cennet işkillenir. O sırada Dilruba ve adamları gelir.
Cennet'e Osman'ın yerini söyle diye baskı yapsalar da kadın söylemez. Bu sefer Dilruba isyancılara Cennet'i verir ve isyancılar onu dövmeye başlar. Cennet oracıkta ölür.


Zülfikar ağa Yeniçeri'nin başındaki kişilerle konuşmaya gider. Osman'ın bütün şartlarını kabul ettiğini duyunca biraz yumuşarlar ama ertesi gün kararlarını vereceklerini söyleyip yollarlar. Sultan Osman'ın teklifini kabul ettiklerini söylerler. Bu arada Zülfikar'ın yanında ki ağa yanlışlıkla Osman'ın yerini ağzından kaçırır. Zülfikar'ı eper bir uğraş vererek öldürürler.

Sultan Osman'ın yerini öğrenen isyancılar Onu ordan alır. Kıyafetlerini çıkarttırır. Yalın ayak halkın içinde gezdirir. Bir eşeğin üstüne çıkartıp su bile vermeden türlü hakaretlere maruz bırakırlar. Kösem yeniçeri ocağına gider. Oğlunu o halde görünce ellerini çözer ve güvendiği ağalara emanet edip orada bulunan camiye sığındırır. Halime ve Dilruba Sultan'larla kendi küçük şehzadelerinin pazarlığına girer. Sultan Mustafa'nın saltanatını mecburen ilan edip şehzadelerini kurtarmaya gider ancak yanmış bir kulubeden başka bir şey bulamaz. Yolda Bülbül ağa önlerine çıkar ve çocukları kurtardığını söyler.

Mustafa tahta çıkınca Kara Davut Paşa'yı veziri azam yapar. Küçük şehzadelerin öldüğünü düşünen Dilruba; Kösem'in öfkesinden korktuğu için Osman'ı biran önce öldürmeye çalışır. Ancak yeniçeriler bu suikast girişimini engeller. Tek çare kalmıştır. Osman'ı türlü yalanla ocaktan çıkarmak. At arabasının arkasına samanların üzerine atıp Osman'ı Yedikule zindanlarına götürürler. Kösem kıl payı farkla oğlunun ölümüne engel olamaz. Osman'ın şehzadesini de Dilruba'nın adamları annesinin kollarından alırlar ve öldürürler.

Kösem oğlunu defnettikten sonra ona bunu yapanların hepsini tek tek öldürtür. Dilruba'yı bıçakla, Halime'yi zehirle, Hoca Ömer'i hançerle, Kara Davut Paşayı aynı oğlunu öldürdüğü kıyafetler ve yerde öldürtür. İsyancı yeniçerilerin de kellesini alır. Artık şehzade Murat'ın dönemi başlamıştır. Saltanat naibi olarak Kösem oğlunun arkasındadır.



Hiç yorum yok:
Write comments