2.06.2016

No:309 Dizisi 1. bölüm özet. Lale hiç tanımadığı Onur'dan hamile

Varlıklı biri olan Ahmet Sarar ölmüş. Akrabaları da toplanmış avutakın vasiyeti açıklanmasını bekliyor. Ahmet bey bir video çekmiş. Onu izlerler. Oğulları Fikret ve Şadi; gelinleri Yıldız ve Betül.. Bunların hiçbirisine mallarını bırakmamış. Torunları Erol ve Onur'dan hangisi evlenir ve ilk çocuk sahibi olursa ona bırakıcakmış. İsmet ismindeki kardeşi de bu durumu kontrol edecekmiş.

Diğer tarafta Lale; annesi Songül ve kız kardeşi Nergis ile beraber yaşamaktadır. Lale ne zengin bir koca bulabilmiş ne iş bulabilmiştir. Üniversite mezunudur. Atanamamış bir tarih öğretmenidir. O da Onur gibi "Ben evlenmiycem" diye direten birisidir. Ahmet beyin gelinleri oğullarına etraflarından bir kız bulmaya çalışmaktadır. Lale annesiyle çiçekçi işletmektedir. Onur işkolik bir tip iken Erol anne kuzusu bir tiptir ve ailesinin istediği kızı istemeye giderler. Kız epey kiloludur.

Onur'un annesi diğerlerinin kız bakmaya gittiğini öğrenince hemen sosyal medyayı tarar ve eskiden şişman olan bir kızın şuan ki halini görüp hemen kızın annesini arar. Megerse onlar da iflasın eşiğindeymişler. Hemen kabul ederler. Onur önce yemeğe çıkmak istemese de annesi "Beğenmezsen ısrar etmiycem" diyince kabul eder. Bu arada Lale'nin annesi de daha önce 47 kere evlenme sağlamış bir arabulucudan yardım ister. Lale için bir doktor bulurlar. Lale de "Beğenmezsem bir daha görmiycem" der. Kız kardeşi ona kırmızı çekici bir elbise giydirir.


4 genç iki çift hiç birbirlerini tanımadan buluşmak üzere hazırlanırlar. Onur'un evlerinde çalışan hizmetçiden Onur'un nerde bir kızla buluşacağını öğrendiğinde oğlu Erol'u buluşmayı sabote ettirmek için yollar. İki erkeğinde ismi "Onur" dur. Ana karakterlerin buluşacakları kişiler kapının önünde arabayla birbirlerine çarparlar ve polisi beklemeye başlarlar.

Lale alkolsüz bir kokteyl ister ama kuzen Erol alkollü bir içki yollayıp kızın sarhoş olmasını sağlar. İkili annelerinin zorlamasıyla buluştuklarını söyleyerek randevuyu kısa keserler. Ama Lale "Dans edeceğimiz bir yere gidelim" der. İkisi de çok sarhoş olduğu için otele giderler. Onur kendine geldiğinde annesi tarafından aranır. "Pelinsu ile görüşememişsin" der. Onur şaşırır. Lale de uyanınca gece ne olduğunu sorgular ama ikiside hatırlamadıkları için hiçbir şey olmadığına hükmedip ayrılırlar.

Lale'nin annesi önce kızı için endişelenir. Ama sonra annesi terlikle kovalar. Onur da işe gittiğinde o gece çektiği videoları internete koyduğunu görür. Bir de dövme yaptırtmışlar. Lale ve Onur.
Pelinsu Onur'un annesinden onun nelerden hoşlanıp, hoşlanmadığını öğrenir ve ona göre davranmaya başlar. Annesi o akşam için ikisini buluşturur. Kız Onur onu beğensin diye elinden geleni yapar.

Aradan 3 ay geçer. Lale adet görmediği için annesiyle kadın doğumcuya gittiğinde hamile olduğunu öğrenir. Tam o gün Onur da Pelinsu ile nişanlanmaktadır. Lale ve annesi doktor olan Onur'un muayenehanesine gider. Fakat onun o olmadığını anlayınca çıkarlar. Anne diğer evli büyük kızını arar. O da tam o sırada kocasını biriyle basar. O da anne evine döner. Lale çocuğu aldırmayı düşünmektedir. Fakat tam o sırada Onur'un gazetedeki nişan haberini görür ve onu tanır.

Annesi ve kız kardeşleri sevinir. Hepsi zengin akrabamız olacak onların da bize göre evlenecek erkekler vardır diye düşünmektedirler. Kızı bakıma alırlar. Meyve, ceviz, portakal suyu vs. İnternetten buldukları adrese annesiyle giderler. Kız Onur'a "Ben hamileyim" der.

Hiç yorum yok:
Write comments