26.07.2016

Kanıt: Ateş Üstünde 3. bölüm özet. Rüzgar gerçek abisi ile kahve içiyor

Asya için yapılan mangal partisi Kaan'ın evinin terasında olur. "Ailemize hoşgeldin" konuşması yapılır. Kaan da aile olmanın kan bağıyla alakalı olmadığı konulu dokunaklı bir konuşma yapar.

Ömer'in babasının vasiyeti açıklanmıştır. Her şey olması gerektiği gibidir. Sadece eger kardeşini bulursa mal varlığının büyük bir bölümünü ona vermesi için oğluna vasiyet etmiştir.

Ela isminde bir kadın doğum günü partisinin ertesi günü sabah havuzda boğulmuş olarak bulunur. Onun haricinde evde 5 kişi daha vardır. Cesedi sabah kadının kocası bulmuş diğerlerine seslenmiştir. 5 kişide aynı derecede suçlu olabilir diye araştırmaya alınır. Boğulmadan şüphelenilse de kafasına sert bir darbe aldığı için de olabileceğinden şüphelenilir.

Rüzgar yeni romanını bitirmiştir ama yayınevleri maddi sebepleri bahane ederek basamayacaklarını söylerler. Rüzgar'ı takip eden Ömer, adamlarına Rüzgar'ı kaçırttırır ve DNA analizi için gerekli kan örneğini alır. Rüzgar bir sokakta kendine gelir. Parmağında bir kesik vardır. Kaçırıldığını da hatırlamaktadır. Çalınan hiçbir eşyası da yoktur. Olaya anlam veremez. Ömer küçük bir yayınevi satın alır. Muhtemelen Rüzgar'a yakın olmak için

Kurbanın boğularak değil uzakdoğu kökenli bir zehirle zehirlendiği ortaya çıkmıştır. Ayrıca kadın kocasını o gece evde bulunan biriyle aldatmaktadır.

Kaan Rüzgar'ın teknesine gider. Oradaki adam ben bu tekneyi "Halim Gök'ten aldım" der. Kaan da gidip Halim'i tefecilikten ve polise mükavemetten içeri alır. Tekneyi de kardeşine geri verir.

Zehirli madde sucuğun üzerine konup başka birine verilmiş Ela ise yanlışlıkla yemiştir. Bu kişiyi kimin öldüreceğini araştırırlar. Hatırlı kayınpederi sayesinde komisyonculuk yapan bu adam 2 yıl önce bir kadın ve kızı öldürmüş ama bir şekilde beraat etmiştir. O gece davetlilerden biri de kazada ölen kadının yiğenidir. Ondan şüphelenirler. Yapılan oda aramasında üzerinde onun parmak izi bulunan bir zehir şişesi bulurlar. Ama Asya komiser suçlunun o olmadığını düşündüğünden araştırmayı devam ettirir

Şişenin saklandığı yerde kızın sevgilisinin sakal örneğini bulunca sevglisi araştırılır ve komisyon ve ihale işleri ile ilgili bir meseleden onun öldürdüğü ortaya çıkar. Kaan eve geldiğinde Ömer ile Rüzgar'ı evde kahve içerken bulur


Hiç yorum yok:
Write comments