25.07.2016

Hanım Köylü 12. bölüm özet. Kızlar Koptagel ve Elmas'ı yakalıyor

Geçen bölüm sonunda Ferit Koptagel ve Elmas ile beraber Düzgün'lere gitmişti. Düzgün uyanıklık edip onlar daha konuya girmeden "İlkgün kızımı Koptagel oğluma verdim" der. Her ne kadar biz kız istemeye gelmedik mahsüllerini istemeye geldik deseler de Düzgün kızının vermekte ısrarlıdır.  İlkgün çok üzgündür. Ferit onu teselli etmek için eve gider tam Düzgün'e yakalanacakken kaçar.

Fikri köyün muhtarı ve Ebe kadını da alıp köyden gitmiştir. Ankara'ya çağrılmış olan muhtarı oraya götürmektedir ama tabi ki asıl niyeti köye gelen Laz İsmail'in annesinden kaçmaktır. Ferit ve Koptagel de babalarının orada olmamasını bahane ederek kızı alma işini ertelerler. Bu arada Ferit Düzgün'ü para vermeden mahsülü alıp tüccara satıp sonra parayı vermeye  ikna eder. Üzerine de kar olarak kalan parayla da babasının borçlarını kapatıp malları satmamaya ikna edeceğine söz verir.

Bu arada bayram için yaptıkları ziyaret sırasında Düzgün onlara dedesinin vasiyeti olan bir kutuyu verir. Ayrıca Ferit konuşma sırasında Koptagel'in babasına paragöz gibi laflar etmesine kızarak bahçede tartışır. Kızlar onların konuşmalarındaki "baban, deden, Elmas" gibi laflarından işkillenirler.

Bu arada Elmas'ın Reşat ağaya yaptığı tavır işe yarar ve adam kardeşini Laz İsmail'e vermekten vazgeçeceğine söz verir. Ayrıca kadının itimadını kazanmak için boş kağıtlara imza atar. Elmas da kağıtları alır. Köy meydanında bayramda davul zurnalı şenlik yapacak olan Laz İsmail'e doğru yola çıkarlar. Elmas Yaprak'ı şehirli gibi giydirip makyaj yaptırtır.

İsmailler Düzgün'ün evine bayram ziyaretine giderler. Adam onları kızlarıyla ilgili tersler. Kovmaktan beter eder. Babalarının Köyceğiz'e götürdüğü kardeşleri Gülgün'ü merak eden kızlar durumu babalarına sorsalar da cevap alamazlar. Kardeşlerinin telefonunu babalarının cebinde görünce neden ulaşamadıklarını anlarlar ve durumu Muhacir İsmail'e söylerler. Hemen arkasından Gülgün halasının cebinden gizlice İlkgün'ü arar ve başkası ile evlendirileceğini söyler.

Kızlardan durumu öğrenen Muhacir İsmail hemen kısa ile beraber Köyceğiz'e gider. Ve kızı kaçırırlar. Düzgün peşlerinden gider. Marmaris'te minibüs ile gezintiye çıkan İlkgün ve Ferit aşk tazelerken; küçük kız kardeşler de Koptagel ve Elmas'ın peşine düşer ve onların el ele sarmaş dolaş resimlerini çeker.

Hiç yorum yok:
Write comments