23.08.2016

Bodrum Masalı 1 bölüm özet. Ergüven ailesinin hikayesi

Ergüven ailesi İstanbul da lüks bir yaşam sürerler. Gemiler, evler, oteller. Çocukları Su ve Ateş özel okulda okuyor, karısı Yıldız bir hastanenin onkoloji bölüm bağışçısı.. Baba ise sürekli daha çok kazanma hırsında duygusuz, yalancı ve karısını aldatıyor.

Birden bire Türkmenistan'daki bir telin inşaatına oranın hükümeti el koyunca buradaki ipotekler de tehlikeye giriyor ve batıyorlar. Erkek çocukları Ateş; gemide yaptığı parti sırasında gemiden atılıyor. Bir gecede iflas ettiklerini öğrenirler. Bodrumda başladıkları hayatlarına yine orada devam etmeye karar verirler. Çocukların okullarının bitmesine 2 ay vardır. Orada kalmak isterler ama anneleri izin vermez. Ertesi gün eve haciz de gelir


Bodrum da onları Kelebek isimli genç bir çocuk transfer olarak karşılar. Su'ya ilgi duyar. Kızın kemanı kırılır. Ama çocuk kemanı tamir ettirir. Bodrum da Yıldız'ın babasından kalma bir oteli vardır. Yıldız yıllar önce Faryalı isimli eski sevgilisi ve o otelin emektarı olan kişiye devretmiştir. Fakat kocası Evren metresinin yardımıyla otelin yarısını ele geçirmiştir. İki erkek tartışırlar ama kocası Yıldız'a Faryalı oteli birine satmak istiyor diye yalan söyler. Kadın çok sinirlenir.

Çocuklar Ateş ve Su oradaki devlet okuluna yazılırlar. Su keman öğrenebileceği bir hoca, Ateş ise yüzme milli takımı için havuz istemektedir. Sorumsuz baba yaptırdığı tuvaletn bile parasını vermeyince annesi üzülmesin diye eşyasını satar ve çalışmaya başlar. Koli taşıdığı biryerde eski arkadaşı Uzay ve sevgilisi Alara ile karşılaşır.

Su'nun ayrıldığı sevgilisi Cenk gelir ve barışırlar. Haciz edilen kendi hediyesi kemanı da kurtarıp getirmiştir. Böyle olunca Kelebek tamir ettirdiği kemanı veremez. Evren'in metresi hemen yan evi kiralamıştır. Evren metresinin evinden çıkarken oğlu Ateş'e yakalanır.

Hiç yorum yok:
Write comments