4.08.2016

Tatlı İntikam 17. bölüm özet. Pelin'i kaçırtan Rüzgar mı Ceyda mı?

Sinan Pelin'i eve bıraktığında kapıdaki adamlar onu kaçırır. Annesi kızı için endişelenmeye başlar. Kızları arar kızlar "Pelin bizimleydi. Çıktı az sonra oraya gelir" derler. Ama sonrasında Bülent vasıtasıyla Sinan'ı arayıp "Annesi endişeleniyor eve götürsen iyi olur Pelin'i" diyince Sinan şaşırır ve O an yanında bulunan Rüzgar ile kızın evine gider.  Çünkü kızı bırakalı saatler olmuştur. Hemen kızın evine gider. Arabası evin önündedir; telefonu ise yerdedir.

Öncelikle arkadaşlarını ararlar. Sonra polise haber verirler. İlk olarak Rıza babanın ihaleye girerken tehdit eden şahıstan şüphelenip oraya giderler ama kız orada yoktur. Adamın konuşmasından onun suçsuz olduğuna kanaat edip geri dönerler. Karakol da bir gece önce Ceyda ile tartıştıklarını öğrenip onun peşine düşerler.

Pelin uyandığında pencereleri kapatılmış bir minibüsün içinde olduğunu görür ve fobisi yüzünden kötü olur. Nefessiz kalır. Dışardan gelen sesler ile konuşur ve bu adamları ikna eder. En azından kapıyı açmaları için onları ikna eder. Sonra onlarla sohbet eder. Tam o sırada adamları tutan kişi oraya gelir. Pelin geleni göremez.

Havva ve Necip bebek için gelecek sosyal hizmetler görevlileriyle neler yapacaklarını konuşacaklarını planlamak için annelerini şehir dışında kardeşinin yanına yollarlar. Tam görevliler gelecekken Necip çekmecede bulduğu likörlü olduğunu bilmediği çikolatalardan yiyerek sarhoş olur. Görevlilere rezil olurlar. Ama yan komşu gelir ve olayı açıklığa kavuşturur. Görevliler bir kez daha şans vereceklerini söylerler.

Ceyda polisler tarafından gözaltına alınır. Kız "Ben birşey yapmadım" dese de tanığı olmadığından nezarete atılır.

Yiyecek birşeyler almaya giden adamların elinden Pelin kaçar ama yolda giden bir araç onu almaz. Kızı almasalar da polisi ararlar. Polis alınan ihbar üzerine o bölgeye gidip yolları keser. Aile de oraya gelmiştir. Polis Pelin'in tutulduğu yeri bulurken kötü adamlar da Pelin'i bulur. Pelin yine de kaçar ve ardından gelen adamı saf dışı eder. Diğerini de onları tesadüf eseri gören Sinan saf dışı eder. O kaçma sırasında Pelin düşer ve bayılır. Sinan da o kadar yolu arabayla dönmek yerine kucağında Pelin ile yürüyerek döner. Yani senaristler bu saçma kısma inanmamızı ister

Hastanede kendine gelen Pelin'in ailesi ve arkadaşları da rahat bir nefes alır. Ama ailesi Sinan ile görüşmesini istememektedir. Babası Zübeyir'e "Kızıma göz kulak olamadın" diye fırça atar. Pelin Ceyda'nın yanına gider. Ceyda ona kaçırma işlemini onun yaptırtmadığını söyler. "Kim olduğunu bilmiyorum. Demek ki Sinan'ı senden de benden de daha çok seven biri var. O da bu saatten sonra beni değil seni ilgilendirir." der. Rıza baba Sinan'a "Kızımdan uzak dur" der.

Pelin restauranta gelir ve "Ceyda sanki doğru söylüyordu" der. Sinan da Bülent'de "Suçlu Ceydadır. Bu da onun oyunudur" der. Tam o sırada bulundukları yere Rüzgar gelir ve elindeki çantada Pelin'in kaçırıldığı yerdeki boyadan bir iz vardır. Pelin bunu hatırlar ve onu kaçıran kişinin Rüzgar olabileceğini düşünür.

Hiç yorum yok:
Write comments