30.08.2016

Bana Sevmeyi Anlat 1. bölüm özet. Karakterler ve hikaye oluşuyor.

Alper İstanbul'da karısı ve kızı ile yaşamaktadır. Abisi ve dostlarıyla restaurant işi yapmaktadır. Karısı kendisini Onur isimli okul arkadaşı ile aldatmaktadır. Alper'in abisi kardeşinden gizli tüm paralarını Onur'a vermiş; riskli bir yatırım yapmıştır. Oysaki Onur başkasına boçludur. Karısı Alper'i sürekli kendisini ve kızını ihmal etmekle suçlamaktadır. Oysaki adam sürekli çalışmaktadır. Karısı ondan boşanmak istediğini söyler.

Leyla annesinin küçük yaşta terk ettiği üvey anne ve kardeşlerle büyümüş bir kızdır. Başından kötü bir evlilik geçmiş oğlu Rüzgar ile mecburen baba evine dönmüştür. Tipik bir üvey anne ve kardeşler ile hayatı oldukça zorludur. Babası kredi çektim diyerek Haşmet bey diye birinden para almış kaçak mallar satmaktadır.

Leyla ve Haşmet'in yolları bir iş için tercümanlık yaptığında kesişir. Haşmet kıza tutulmaya başlamıştır.

Onur'a para veren başka biriyle karşılaştığında Alper'in abisi de telaşlanır. Onur'u arar ulaşamaz, hesabına para da yatmamıştır. Adam telaşlanır ve Alper'in karısına gider. Kadının ısrarı üzerine o parayı vermiştir ve kimsenin haberi de yoktur. Kadının telaşı yüzünden abi; kadının Onur'la ilişkisi olduğunu fark edip tartışırlarken kaza yaparlar.


Abisi ölürken karısı yoğun bakımda ve hayati tehlikesi devam etmektedir. Kimsenin Onur'a para verildiğinden haberi olmadığından Onur hayatına kaldığı yerden devam eder. Abisinin kızları ile beraber yaşamaya başlarlar. Sonrasında Alper abisinin hesaplardaki paraları kendisine transfer ettiğini ve parayı elden çektiğini öğrenir. Herşey birbirine ipotekli ve çalışanların ücretleri, kiralar, krediler yüzünden adam birden bir iflas etmiş görünmektedir. Alper çok kötü sarsılır. Yıllardır emek verdiği herşey elinden gitmek üzeredir.

Leyla'nın biriktirdiği parayı üvey oğlunun aldığını iddia eder. Oysaki kızı çalmıştır. Oğlu ise çiftliklerindeki Haşmet'in uyuşturucusunu çalar. Sebep ise İstanbul'daki sevgilisi ile buluşmak istemesidir. Durum ortaya çıktığında baba elbetteki oğlunun çaldığını anlar ve onu tartaklar. Haşmet bir şartla oğlanı bağışlayacağını söyler. Kızı Leyla'yı ister. Baba kızıyla konuşur. Kız da adamın nazik, kibar, anlayışlı olduğunu söyler. Kıza da muhteşem bir evlenme teklif eder. Kız kabul eder.

Alper çalışanlarına iflas ettiğini söylemek zorunda kalır. Restaurantı Haşmet'e devredip işletmeci olarak maaşla işe başlamayı ve eger karı %25 arttırırsa yeni bir toplantı talep etme şartıyla çalışmaya başlar. Haşmet onu düğüne davet eder. Hakverdi çaldığı uyuşturucuyu Leyla'nın oğlunun oyuncağına saklayarak Türkiye'ye sokar.

Düğün günü gelip çatmıştır. Alper'in kızı ateşlendiği için adam bir uğrayıp çıkma telaşındadır. Gazeteci Canan'da düğüne gelmiştir. Kızın ailesi bütün görgüsüzlüğü ile ortalıkta gezer. Haşmet geline çok güzel bir gerdanlık takar. Kız düğün hediyesini vermeyi unutup adamı ararken Haşmet'in eski işletmecisinin onu dolandırdığı için dövdüğünü ve öldürme emrini verdiğini görüp dehşete düşer.

Arkadaşı Ezgi ile konuşur. Ezgi ona "Sen kaç ben de Rüzgar'ı alıp gelicem" der. Bebeği sevme bahanesiyle alıp uzaklaşır. Leyla da arka taraftan kaçar. Tam o sırada Alper'e evden telefon gelir ve kızının ateşinin arttığını öğrenir. Veda edip ayrılır. Leyla başka vasıta bulamadığı için Alper'in arabasına biner. Parası yoktur, gideceği adresi bilmemektedir. Tam o sırada Alper gelinin kaçtığını öğrenir ve kızın kim olduğunu anlar.


Hiç yorum yok:
Write comments