27.10.2016

Diriliş Ertuğrul 62. bölüm özet. Ertuğrul dizisi yeni karakterler

Yepyeni bir hikaye, yepyeni karakterler ile ilk bölüm biraz yorucuydu. Kimin kim olduğunu anlamaya çalışanlar için anlata anlata gidicez.

Selçuklu Devletinin komutanı ile yapılan bir buluşmayı tapınakçılar basar. Ertuğrul'un adını veremeden ölen casus ve Ertuğrul'a yardım için gönderilen adamın adını söyleyemeden ölen bir Selçuklu komutanı ile kalakalırız.

Ertuğrul'un obası açlık sınırında yaşamaktadır. İki yıldır süren kuraklık sürüleri dolayısıylada yünleri ve sütleri de vurmuştur. Kilim yapıp satamamaktadırlar. Obada sürekli bir şikayet ve baş kaldırma eğilimi vardır. Geçen sezonun dost yüzlerinden Banu Çiçek bu sezon yakınıp duran isyankar havalarda biri olarak karşımıza çıkar. Çünkü Ertuğrul kocasını 2 yıl önce göreve yollamış 2 yıldır haber alamadığı için de huzursuzluğunu saklayamaz hale gelmiştir.

Kötü bir haber Sadettin Köpek sarayda vezir olmuş.
Selçuklu komutanı ölmeden önce obaya yakın bir yerde kurular pazarın adını verir. Casus ile orada karşılaşacaklarmış. Ertuğrul 2 alpi ve Dündar (Aşk-ı Memnu'nun yaramaz çocuğu Batuhan Karacakaya) ile oraya avladıkları postları satmayı bahane ederek giderler. Orayı işleten Simon (Lebip Gökhan)isminde bir hristiyandır. Gizli kimliği ise tapınak şövalyelerinin başıdır. Kız kardeşi Maria (Sedef Şahin) yardımcısı Philip (Cenk Kangöz) de tapınak şövalyesidir.


Candar bey (Ender Alkan) Cavdaroğlu obasının beyidir. Bir oğlu ve bir kızı vardır. Kara Sevda'da Nihan'ın babası olarak tanıdığımız Kürşat AlnıAçık dalavereci oğlu Ural bey'i canlandırırken; Kara Ekmek'teki kötü üvey anne Gülçin Sandırcıoğlu onun kendi kadar kötü karısı Çolpan Hatun'u canlandırmaktadır. Yiğit ve dürüst kız kardeş Aslıhan; Hanım Köylü dizisinden tanıdığımız Gülsüm Ali İlhan'dan başkası değil.

Ertuğrul pazarda Ural bey ile laf düellosu yapar. Kız kardeşi Aslıhan mallarını satmada Ertuğrul'a yardım eder. Ural bey Simon ile ittifak yapar ve ondan aldığı zehir ile obada babasının has adamını zehirleyerek delirtir ve öldürülmesini sağlar.

Ertuğrul pazarda Ural beyin hırs ile yaptığı bir oyuna denk gelip şaşırır. Adam kızgınlıkla yaşlı bir köleyi satın alıp kaçabildiğin kadar uzağa kaç. Eger okumdan kaçarsan serbestsin der ve adamı uzaklaşamadan Ertuğrul'un ve Aslıhan'ın gözü önünde öldürür. Ertuğrul ikinci esire de aynı şeyi yapacakken oka engel olur ve oba halkının beklediği paranın bir kısmını bu köleyi satın almak için kullanır. Bu Aslıhan'ı da Simon'u da farklı şekilde etkiler.

Ertuğrul obasına bu yaşlı esir ve az miktarda un ile dönünce küçük bir tartışma çıkar. Obanın beyleri toy ister ama Ertuğrul zamanı değil diye kabul etmez. Pazar yerine ulaşmaya çalışan bir şovalyeyi Simon'un adamları yakalar. İşkence sırasında hem dilsiz hemde sünnetli olduğunu anladıklarında beklenen casus olduğunu da anlarlar. Konuşturamayınca bu sefer de onu yem olarak kullanırlar ve meydana asarlar.

Ertuğrul ve adamları pazara gelip onları bekleyen tapınakçıların hedefi olurlar. Maria'nın gizlenerek attığı bir ok kaçırmak istedikleri adama bir diğeri de Ertuğrul'a gelir. Adamlarının da etrafı çevrilmiştir. Umarız 2. sezonun ilk bölümündeki gibi Ertuğrul esir düşmez



Hiç yorum yok:
Write comments