26.10.2016

Anne 1. bölüm özet - Küçük Melek'in büyük dramı


Star TV'nin iddialı dizisi Anne ekrana gelen ilk bölümüyle izleyicileri göz yaşlarına boğdu. Çocuğa şiddet sahneleri izleyenlerin kanını dondurdu.

Zeynep varlıklı bir aile tarafından evlat edinilmiş, üniversite bitirmiş fotoğrafçı olmuş genç bir kadındır. annesi babasını öldürüp hapse girmiştir ve Zeynep de kimsesiz kalmış, daha sonra da evlat edinilmiştir.

Zeynep geçici olarak bir okulda işe başlıyor. Sınıfındaki öğrencilerden Melek'in durumu diğerlerinin olduğu gibi onun da dikkatini çekiyor.

Melek bir çocuk için çok uygunsuz bir ortamda yaşamaktadır. sorumsuz ve serseri bir hayat yaşayan annesi ve onun serseri sevgilisinin uyguladığı şiddet ve ihmale maruz kalmaktadır.

Okuldaki öğretmenlerden biri Melek'e yardım etmek ister ama çocuğun annesi çok büyük tepki gösterir. Resmi kurumlar da çocuğun şiddete maruz kaldığına ikna olmadığı için hiçbir şey yapılamaz.

Bu sırada Zeynep ile melek yakınlaşırlar. Küçük çocuğun çektiği eziyet hiç azalmadan devam etmektedir. Aksine kötüye gidiş de görülmektedir. Hatta bir gece annesi ve sevgilisi Melek'i çöp torbasının içine koyup kapının önüne atarlar.



Melek'i görmek için evlerine gelen Zeynep Meleğin gördüğü kötü muameleye yakından şahit olur; çocuğu çöp torbasının içinde bulur ve evine götürür.

Zeynep bu arada bir fotoğraf projesi için şehirden ayrılacaktır. Melek'in bu durumu üzerine Zeynep büyük bir karar verir, Melek'i kaçıracaktır. Plan kurar ve bunu çocukla da paylaşır. Melek ağlaya ağlaya planı kabul eder. Artık Zeynep onun annesi olacaktır.

Plana göre Melek deniz kenarına gider ve birden görüşten kaybolur, herkes onu denize düştü zanneder. Polis, dalgıçlar, herkes Melek'i ararken, Zeynep çocuğu alıp otobüse atlayıp İstanbul'un yolunu tutar.

Hiç yorum yok:
Write comments