7.11.2016

Hayat Bazen Tatlıdır 4. bölüm özet. Hayat hocaya kurulan komplo

Burak'ın oyuna girmesi ve son 10 dakikada attığı goller ile maç berabere biter. Bizimkiler beraberliğe sevinirken Koray ve ekibi çok sinirenir. Ertesi gün sınıftakiler onunla dalga geçince sinirlenip camlara sandalye ile vurarak kırar. Hayat hoca ondan Gözde'den uzak durmasını söyler. Şerif müdür normalde disiplin cezası alması geren Koray'a hiç bir ceza vermez. Hayat onu bu konuda uyarır.

Hayat'ın sıra arkadaşının evle ilgili bir sıkıntısı vardır. Sevda okulda Gözde ile Burak'ın samimi konuşmalarını kıskanır ve Koray'ı arayarak müttefiklik teklifini kabul edip onunla buluşur. Onun biriyle buluşacağını duyan Cerrah Gözde ile buluşacağını düşünerek Hayat hocayı arar.

Burak'ın futbul antrenörü onun vapurda kavga ettiğini duyup onu takımda uzaklaştırır. Çocuk kardeşine tekerlekli sandalye almak onu ameliyat ettirmek için futbol oynamayı istemekte ama bu uzaklaştırma yüzünden hayalleri suya düşer.

Onur'un annesinin Hayat hocaya teşekkür mahiyetinde atkı örüp yollaması ve ikilinin candan tavırları Koray'ın aklına bir plan getirir. Sevda'ya yapması gerekenleri söyler. Öncelikle zaten gitar çalarak geçimini sağlayan Onur'a bir adres verip burada bir kutlama yapılacağını ve gidip çalarsa iyi para kazanabileceğini söyler. Sonra Gözde'nin cep telefonunu çalar.

Hayat hoca Şerif müdürden okul kütüphanesine kitap alınması için ödenek ister ve şansı da yaver gidip üzerine bağış yazan parayı alır. Okulun kantinine alınan kahve otomatı açılışla açılır ama istenen ve beklenen sonucu vermez.  

Seda Gözde'yi akşam parkta buluşmak için ikna eder. Söyleyeceklerinin olduğunu söyler. Kız da ablasından ders notu vericem diye izin alıp gider. Fakat kız klasik "Burak'dan uzak dur" konuşması yapar aslında istediği ablasının Gözde'ye ulaşamamasıdır. Hayat hocaya bir telefon gelir kardeşinin Koray'la bir partide olduğunu söyleyen bu telefondaki sesin söylediği yere gittiğinde bir yatta Onur'dan başkasını bulamaz. Onur da parti veren kimseyi bulamamıştır. İkili ne olduğunu anlayamaz ve yattan iner. Yat sallandığı için Hayat hocanın başı döner Onur onu birkaç kez tutar. Koray'ın ayarladığı biri onların fotografını çeker.

Kardeşini bulamayan Hayat Koray'ı arar. Koray hiç bir şeyden haberi yokmuş gibi davranır. Zaten o sırada evinde abisi ile yemek yemektedir. Cerrah ile telefonda konuşurken evden Gözde arar. Kadın ne olduğunu anlamaya çalışmaktadır. Sevda ile ile ilgili bir şaka olduğunu anlamasa da ne olduğunu bulamaz. Cerrah bey ne olduğunu anlamak için Hayat hocaya gider.

Ertesi gün okulda müdürün masasındaki zarfta Onur ve Hayat'ın samimi fotografları vardır. Şerif müdür öğretmenler eşliğinde bir sorgulama yapar. Onur da  Hayat da yanı hikayeyi anlatmaktadır. Ama şahitleri yoktur. Hayat hoca Sevda'yı sıkıştırır. Kız da olayların buraya varmasını istememektedir. Tam Gözde'nin telefonunu sırasına koyacakken Burak'a yakalanır. Burak onu sıkıştırdığında olanları anlatır. Gözde de Cerrah bey'i arayıp ablasının başına gelenleri anlatır.

Burak kıza bu bildiklerini müdüre anlatmasını yoksa Hayat hocanın meslekten men edileceğini ve kendisini de kaybedeceğini söyler. Kız da bir daha Gözde ile konuşmazsa anlatacağını söyleyince Burak istemese de kabul eder. Koray bu konuşmayı duyar ve kızın müdürle konuşmasını engellemek için onu tuvalete kilitler. O sırada Hayat hoca müdüre savunmasını verir ve soruşturmanın yapılabilmesi için istifasını imzalamak üzeredir ki Cerrah bey içeri girer.






Hiç yorum yok:
Write comments