21.12.2016

Diriliş Ertuğrul 70. bölüm özet. Ertuğrul Hanlıpazar'ı ele geçiriyor

Kayılar beylerinin zehirlenmesinin intikamını almak için Ertuğrul bey önderliğinde Hanlıpazar'a saldırırlar. Bütün şövalyeleri öldürüp hanı ele geçirirler. Simon ve Tüccar Hasan gizli geçit sayesinde kaçarlar. Simon kaçıp Ural beyle buluşmaya giderken Tüccar Hasan mazlum bir tüccar gibi bir kaleye sığınmak üzere harekete geçer.

Hayme ana çok üzgündür. Tam Halime gerçeği söylemeye niyetlendiğinde Artuk bey gerçeği yani Ertuğrul beyin ölmediğini müjdeler. Obaya sahip çıkma peşinde olan Cavdar obası ileri gelenlerine Ertuğrul'un yaşadığı ve hatta Hanlıpazar'a saldırıp ele geçirdiği bilgisini verirler. Aslıhan çok mutlu olur.

Ertuğrul bey çok sayıda bulunan altın para ve altın eşyaları bir kaç parçaya ayırıp gerekli yerlere dağıtma emri verir. Halka sağlam bir nutuk atar. Ezan okutur ve Kayı bayrağı sallatır. Candar bey ve Aliyar bey onu tebrik eder. O da tapınakçıların gizli yerlerini onlara gösterir.


Hacıturyan nehirden altınçıkarmaya devam etmektedir. Onu izleyen Ural'ın adamı bu manzarayı görür. Ural bey Sadettin Köpek'e gidip Simon'un tapınakçı olduğunu bilip bilmediğini sorar. Sadettin bunu bildiğini söyler. Ural bey ona Ertuğrul'u öldüreceğini söyler.

Obadakiler akşam şükür ve zafer yemeği yemek için hazırlıklara başlarlar. Obadaki beylere Halime ve Hayme haber verdiğinde herkes sevinir. Doğan Alp'e de eşi Banu Çiçek hamile olduğunun haberini verir. Adam çok sevinir

Ural ve Simon buluşur sonrasında vuruşurlarken Ural galip gelir. Boynuna kılıcını koymuşken Ertuğrul'un alpleri oraya yetişselerde Ural Simon'u konuşmasın diye öldürür. Turgut alp niye öldürdün diye bağırır. Sonrasında Ural Simon'un cesedini getirip intikamı aldım diye üste çıkar. Bu durum Ertuğrul'un hiç hoşuna gitmez.

Toy hazırlıkları yapılırken Candar bey Ertuğrul'a gelip "İki obanın bir olması için kızım Aslıhan ile seni evermek isterim" der



Hiç yorum yok:
Write comments