21.12.2016

Muhteşem Yüzyıl: Kösem 2. Sezon 5. Bölüm (35.Bölüm) Özet

Sultan Murat prenses Farya'nın idamı sırasında oraya gider. İhanet ile ilgili konuşurlar. Sultan Murat Farya'nın canını bağışlar. Onu Erdel'e götüreceğini amcasını öldüreceğini, annesini kurtaracağını ve kızı orada bırakacağını söyler. Kızı adamlarının bulunduğu yere getirir.

Kösem Sultan'a düzenlenen saldırı ve suikastten haberi olan şehzade Beyazıt olay yerine gelip araştırma yapar ama kadın ortada yoktur ve nerede olduğu da bilinmemektedir. Beyazıt herkesi sorgular. Bir sipahiyi de zindana yollar.

Hacı ağa olup biteni şehzade Kasım'a ve Gevheran'a  anlatır. Haremde Kösem'in öldüğü haberi dolaşmaya başladığında etraf çok üzülür. Kasım kimseyi dinlemez ve saraydan çıkar.

Gülbahar Sultan bu saldırı ile ilgili Sinan paşa ile konuşur. İkisi de konuyu bilmediğini söylemektedir.  Asi sipahilerden biri yakalanmış zindana atılmıştır. Sinan Paşa Gülbahar Sultandan zindandaki adamın susturulması için yardım ister. Zira adam konuşursa Sinan Paşa'nın adını verecektir. Gülbahar bir cariye ayarlar ve onu zindandaki adamı öldürmek için yollar. Kadın adamı öldürür ve sonra kendisini de öldürür.

Bir haberci Sultan Murat'a validesinin suikaste uğradığını ve kayıp olduğunu söyler. Murat olay yerine geldiğinde kardeşlerine saraydan çıktıkları için kızar. Bu sırada birisi yangın çıkarır ve oluşan kargaşada Murat'ı öldürmek için saldırır. Onu Farya kurtarır. Arayışlar sonucu Kösem'i ve kemankeş ağayı yaralı ve kendilerinden geçmiş halde bir yerde bulurlar. Sultan Murat onu kucağında yatağına kadar taşır. Kemankeş'in de durumu ağırdır ama kendine gelir.

Prenses Farya yine İncili Köşk'e getirilir. Dadısı da yanına getirilir. Ayşe Sultan yanına gelip bir göz dağı verir. Sultan Murat hiç bir şekilde Farya'yı görmek istememektedir. Farya her şartı zorlayıp onunla konuşmaya çalışır ama başarılı olamaz. Ayşe Sultan ise eski mutlu günlerine dönmek için tüm kadınlığını kullanmaktadır.

Şehzade Kasım ve Sultan Murat'ın cariyesi Ela Nur arasında ilişki devam etmektedir. Kız gebe olduğunu öğrenir ve şehzadeye söyler. Kasım bu olayı kardeşi İbrahim'e söyler. Çocuk panik olur.

Kösem kendisine geldiğinde Kemankeş ağaya bir can borcu olduğunu söyler. Sultan Murat ailesine yapılan bu hareketi misli ile yanıt vermek niyetindedir. Kösem ona bütün bunların arkasında Gülbahar olabileceğini söyler. Murat kadınla konuşmaya gittiğinde kadın numaradan ayılıp bayılır. Gülbahar'ın gönderip öldürttüğü adam ve cariye araştırılır ama neticelendirilemez.

Murat tek tek gizli Cizvit tarikat mensuplarını bulamayınca bütün hepsini ülkeden yollamaya karar verir. Mallarına da el koyup apar topar limana indirtir. Herkes şaşırıp kalır. Ticaret yapan kişilerinde içinde bulunduğu kişiler de varmış. Bu kararı destekleyenler de karşı çıkanlar da vardır. Kösem oğluna gidip yerinde bir karar olduğunu ama el konan malları diğer katoliklere eşit bir şekilde dağıt ki sussunlar der. Murat'ın da kafasına yatar.

Kösem kendisini bıçaklayan çocukla konuşup bağışlar ve onu Mısır'a yollar. Gülbahar'a gidip "Seni Amasya'ya yolluyorum" der. Silahtar aga Gevheran Sultan'a aşık olmuştur ama onun kardeşi Atike sultan da Silahtar'a aşıktır. Silahtar aga geceyi Ester hatunun yanında geçirir. Sabah oraya gelen Atike sultan Silahtar'ı orada görünce şüphelenir.

Gülbahar Sinan Paşa'yı takip eder ve Cizvit tarikatinden olup da sahte belgeyle onu kurtardığını anladığı papazla ne konuştuğunu sorup onu sıkıştırır. Adam Beyazıt'ın tahta geçmesi için onunla buluştuğunu söyler. Kadın şimdilik inanmış gibi yapar

Bosna beylerbeyi Abaza Mehmet Paşa payitahta gelir yanında Macar kralı İşvan'ın kellesi ve Farya'nın annesi vardır. Anne kız kucaklaşırlar. İşvan'ın komutanı Rakoçi kralı İşvan'a ihanet etmiş onu Abaza Mehmet Paşa'ya vermiştir. Buna karşılık Murat Macar krallığını Rakoçi'ye vermişmiş. Bunu duyan Farya çok öfkelenir. Murat'a gider ve kafa tutar. Sultan Murat onu öper ve beraber olurlar ama sabah uyandığında kız yoktur. İncili Köşkte de yoktur. Sabah ailesiyle yola çıkmıştır. Murat tek başına arabanın yolunu keser.

Kösem ise Hacı Ağanın yönlendirmesiyle Kasım'ın odasına girer ve kız ile onu yatakta görür.








Hiç yorum yok:
Write comments