15.06.2017

İsimsizler 12. bölüm özet. Berfin Yıldız'ı öldürecek mi

Berfin Yıldız'ın infaz kararı gelince kızı kaçırır. Gözcü bu duruma kızar ve Berfin'i bir yere kapatır. Ama Berfin kızın yerini söylemeyince Afran'ın aklına bir plan gelir ve Gözcü'yo Berfin'i bırakıp takip etmeye ikna eder. Berfin gerçekten de doğruca Yıldız'ı esir tuttuğu yere gider.

Fatih sınırdan geçerken Savcı Zeki ve Sinan onu durdurmaya; geçerse vurmaya çalışıyordu. İhsan Yarbay oraya yetişir ve Sinan'ın ateş etmesini engeller. Fatih arkadaşlarıyla buluşur. Yıldız'ın karargahta olmadığını anlarlar ve Berfin'i takip etmeye başlarlar. Ama Berfin anlar ve kendisini takip eden iki grubu birbirine kırdırtıp aradan kaçar.

Dayı iki aşiretin kavgasına özel harekatçılarla müdahale eder. Aşireti sakinleştirir. Yunus ağa ölmüştür. Dayı suçluları merkeze getirince Sinan ile ağız dalaşı yaparlar. Fuat müdür Sinan'lardan tekmeyi yiyince ve peşinde polisler olunca Dayı'yı arar ve onlardan yardım ister.

Savcı Zeki emrine itaatsizlik eden İhsan yarbayı üstleriyle konuşup açığa aldırtır. Boztaş karakoluna saldırmak için planları orayı gözetleyen Bozan yapar. İhsan yarbayın iteatsizliğini bahane ederek yeni  kaykamam andarmanın dışarıya çıkmasına yasak koyar. Boztaş karakolundakiler terörist faliyet sezseler de yeni kaymakamdan izin alamazlar.

Diğerleri Gözcü'nün adamlarıyla çarpışırken Türkmenlerin başı ve adamları gelip onları kurtarır. Fatih o sırada Berfin'in peşinden gider. berfin köşeye sıkıştığını anlayınca Yıldız'ı uçurumdan atar. Babası da Fatih de kız için çok endişelidir. Afran onlara teröristleri vurarak yardım eder. Fatihler sedye yaparak kızı taşıyarak götürürler. Kız ameliyattayken Afran dağda Fatihler hastanede çaresiz bekler. Neyse ki Yıldız tehlikeyi atlatmıştır.

Belediye başkanı yeni kaymakamdan Berfin'in kardeşi Dicleyi dayıların evinden almak için izin belgesi ister. Yeni kaymakam hemen izni verince belediye yetkilileri  kızı alıp belediyeye ait bir çocuk evine yerleştirir. Kız Dayılarda kalmak ister ama kız dinlemezler. Bu olanlardan haberi olan Dayı çocuk evine gelip Dicle'yi alıp götürür.

Fuat onlara Baylock programını ve şifreyi vereceğini söyler. Dayı kabul eder ama bir kaç gün saklanmasını ister. Yunus ağanın mevlüdü sırasında Kürşat ve Gülperi konuşup  dertleşir. Bu arada savcı Zeki bir toprağı bir vakfa verdirtmek için uğraşmaktadır. O toprak meğerse sınırın öbür tarafından teröristler için yapılacak tünelin çıkışıymış.

Karakola baskın neredeyse göstere göstere olur. Karakoldakiler kahramanca karşı çıkmaya çalışsalar da çok şehitleri olur. Yeni kaymakam çatışma olurken bile destek yollamaz. İhsan yarbay Fatih'e haber verir. O da adamlarıyla oraya yetişmeye çalışır. Yolda Dayı ölen Yunus ağanın korucularını arayıp oraya gitmelerini sağlar. Kendileri de yetişip saldırıyı püskürtürler.

Akşam saatlerinde oraya savcı Zeki geçmiş olsuna gelince tartışma çıkar. Hele bir de Fatih'i hakkında yurt dışına çıkma yasağı olmasına rağmen çıktığı için tutuklamak isteyince ipler iyice gerilir. Dayı savcı Zeki'nin kafasına silahını dayar ve sıkmakta da kararlıdır

Hiç yorum yok:
Write comments