15.06.2017

Vatanım Sensin sezon finali - Cevdet'ten Azize'ye veda mektubu - Bir Fırtına Tuttu Bizi


Vatanım Sensin 31. bölümde sezon finalinin son sahnelerinde acı vardı, hüzün vardı, gurur vardı....
Ankara'ya yola çıkarken Cevdet ile buluşacaklarını düşünen Azize, bekledi bekledi, sonunda bir atlının getirdiği pusulayı okudu. Pusulada yazanlar, Azize'yi hıçkırıklara boğdu. Sevdiği  adam, kocası onunla vedalaşıyordu mektubunda. "Azizem, hatunum, cananım, bu mektubu okuduğun an itibariyle, vatan için şehit düşmüş bir askerin zevcesisin" diye başlıyordu veda mektubu. "ahh" diyebildi Azizecik. Ahhhh, mektubu okuyup bitirdikten sonra gözyaşlarına boğuldu, feryatlar feryatlar...

Cevdet,Yunan taarruzunu yönetmek için Atina'dan gelen yeni komutan ve üst düzey diğer askerlerin hepsini yok etmek zorundaydı, Yunan taarruzunu önlemek için bunu yapması gerekiyordu. Kendini feda etmek pahasına bunu yaptı. Bir oda dolusu üst düzey askeri bir anda peş peşe vurdu, o sırada kendisi de yara aldı. İçeriye giren askerlerle çatışmaya girdi, kurşun yaraları da aldı, ve tam o sırada hazırlamış olduğu saatli bombalar birbiri ardına infilak etti, karargah içindeki herkesle birlikte havaya uçtu. Cevdet de oradaydı, O sırada Mustafa Kemal onun kendisine yolladığı mektubu okuyordu.

Cevdet'in son görevini ifa edişi ve Azize'nin çığlıklarına eşlik eden türkü, içimizi daha da çok sızlatmaya yaradı... Haluk Levent'in sesinden Bir Fırtına Tuttu Bizi. "Bir fırtına tuttu bizi, deryaya kardı. O bizim kavuşmalarımız a yarim, mahşere kaldı."

Şimdi sabırsızlıkla Vatanım Sensin'de yeni sezonu bekleyeceğiz, neler oldu, kavuşmalar mahşere mi kaldı, yoksa muhteşem vuslatlar mı kapıda?..


Hiç yorum yok:
Write comments