28.09.2017

Meryem 9. bölümde Güçlü ve Burcu yaralanıyor.

Geçen bölüm sonunda Meryem; Yurdal'ın Oktay'a rüşvet olarak verdiği rezidansın daire kapısını çalmış; Oktay'ı bornozla görmüştü. Bu bölüm ağzına gelen her şeyi Oktay'a söyler. Oraya onu gönderenin annesi olduğunu da söyler. Bu konuşmaları duyan Beliz de kızı haklı bulur ve O da Oktay'ı terk etmeye karar verir. Eve gidip aşk acısı çekse de artık kendisine olan saygısını geri kazanmak için bu iğrenç adamdan uzak duracaktır. Eşyalarını bile toplayıp onu ziyarete gelen Oktay'ın annesine verir ve Meryem'in oğlunu hapse gönderecek şeyler bildiğini ondan uzak durmasını söyler.

Diğer cephede Savaş'ın isteği üzerine kol düğmesini üreten şirket içerisinde Beliz'in adının da bulunduğu müşteri listesini Burcu'ya verir. Güçlü de listeyi incelemesine yardım etmek istediğini söyler. Aralarında tatlı bir kaçma kovalamaca yaşanırken Ertan komiser Burcu'yu takip etmektedir. Kızın evinin önünde bir kağıt toplayıcının kılığına girer ve Burcu'nun başına arkadan saldırarak vurur. Başına darbe alan kız bayılınca çantasını çalar. Güçlü oraya geldiğinde Burcu'yu o durumda görünce adamı takip eder ama Ertan çocuğu Burcu'nun silahıyla karnından vurur. Ancak o boğuşmada Güçlü Ertan'ı ayağına demir sokarak yaralar.

Savaş ise Meryem'in Oktay'ın kötülüklerini anlamasını ve olanları ona söylemesi için evinin önünde beklemektedir. Meryem susmasının nedeninin iyi insanları korumak olduğunu söyleyip giderken Savaş'ın telefonu çalar ve Gülümser anne ona Güçlü'nün vurulduğunu haber verir. Neyse ki Burcu'nun da Güçlü'nün de durumu iyidir. Güçlü yaralı olmanın tüm nimetlerinden faydalanıp şımarır. Bu arada olanları söylemeden Gülümser anne fırının bir kaç güm kapalı olacağına dair bir mesaj atar ve kızların aramalarına cevap vermez.

Oktay ve Ertan bir kağıt toplayıcıyı ailesi ile tehdit edip para verip olayı üstlenmesini sağlarlar. Güçlü gelip adamı görüp teşhis etmeye çağrılır. Güçlü bu zayıf adamın o olmadığını söylese de adamın itirafı ve kameralar yüzünden adam tutuklanacaktır. Ayağını yaralamayı unutsalar da son anda Ertan onu da halleder. Burcu bir dosyasını bulamayınca Ertan'ın çekmecesine bakar ve orada adamın kendi kendine yaptığı pansuman malzemelerini görür. İçlerinden birisi tetenoz aşısıdır. Kız şüphelenir. Odaya giren Ertan yeni pantolon alıp oradan çıkınca onu takip etmeye başlar.

Savaş fırını yeniden yaptırırken üvey annesi de sahnelere geri dönmek için tuttuğu şan hocası ile çalışmaktadır. Bundan Yurdal'ın haberi olunca adamı arar ve karısına "Sesin kötü, detone oluyorsun" dedirtir. İlk başta üzülse de kadın yine de sahneye çıkmakta kararlıdır. Oktay annesi ve babaannesini köye yollama kararı alır ve ellerine biletleri tutuşturur. Yurdal düğüne illaki Derin'in annesi gelmesin diye baba ile konuşup ikna etmeye çalışır

Beliz telefonda birisiyle konuşur ve onun Londra'dan döneceğini öğrenip sevinir. Savaş'ın kız kardeşi de internetten aynı kişi ile konuşup geleceğini söyler. İkisi de çok sevinirken yüzünü göstermedikleri bu kişi o an zaten İstanbul'dadır.  

Birkaç gün sonra Meryem annesinin mezarına gittiğinde Savaş'ın çiçeklerini ve mesajını bulur. Gülümser anne kızlara maaşını yatırınca Meryem güneş şeklindeki annesinin kolyesini almak için hastanenin oradaki kuyumcuya gider. Tabi ki kolye onlarda yoktur ve hiç görmemişlerdir. Meryem kolyeyi sormak için emniyete gelince Savaş'ın saklamaya çalışmasına rağmen Güçlü ve Burcu'nun bu dava yüzünden yaralandığını öğrenir. Kolyesini de Burcu'dan parasını verip alır ve çok minnettar olduğunu söyler

Burcu ve Güçlü ile ilgili konuşmak için şirkete gelen Meryem önce Derin arkasından Yurdal ile yüzleşir ve onlara karşılık güzel cevaplar verir. Savaş ile de konuşur. Sonrasında iyileşmeye başlayan babasına doğru yola çıkar. Bu arada babası da tek tük hecelerle hemşire kıza "Beni Oktay Şahin komaya soktu" yazdırır. Hemşire kız şok olup Savaş'ı ararken hademe adam da Oktay'ı arar. İkisi de oraya doğru harekete geçerken Meryem de binaya girer





Hiç yorum yok:
Write comments