29.09.2017

Ver Elini Aşk 4. bölüm özeti, bir yanda Kaan ve Ayperi, diğer yanda Oğuz ile Lalin

MesutKiraz’ı alıp Ayperi’nin yanına getirmişti, İki kardeş kucaklaştılar. Kiraz, dedeyi tanıyıp “Emin Ağa” diye seslenince herkes şaşırdı ve panik oldu. Dede, Kaan’ın kendisini Ayperi ile evlendirmek istediğini anlayacağından endişe ediyor. Kaan’da Kiraz Dedeyi antepten tanıdığını söylerse, Ayperi’nin Karadenizli olmadığını anlayacak diye korkuyor. O sırada Ayten Hanım, konuyu değiştirmek için, sen neredesin? diye kızarak oğlu Mesut’a terlik atıyor, ama terlik Kiraz’a isabet ediyor, kız bayılıyor. Herkes Kiraz’ı susturma derdinde. Emin derde hızlı davranıyor ve biraz kardeşinin iyiliğini öne sürerek, biraz parayla susturuyor Kiraz’ı.

Kiraz, biriyle kaçıp gelmişti ya İstanbul’a. Ama evlenmemiş, tek başına mücadele ediyor İstanbul’da. Çünkü adam evlenmeden bazı şeyler istemiş ondan, bu nedenle ayrılmışlar. Ama köyde adı çıktığı için ve hiçbir şey olmadan döndüğüne kimseyi inandıramayacağını bildiği için, dönmek istemiyor. Mesut, Kiraz'ın bu anlattıklarına kulak misafiri oluyor ve duyduklarına çok seviniyor; aşık ya kıza. Ayperi ise ablasını zorluyor birlikte Antep’e dönmeleri için. Kaan, yalvarıyor Ayperi’ye dönmemesi, bu yalanı biraz daha sürdürmesi için.

Evde Emin dede hafıza kaybı numarasına devam ediyor. Zavallı Kaan bir yandan dedesi durumu anlamasın diye uğraşıyor, bir yandan Ayperi’nin ters tavrıyla mücadele ediyor, onu ikna etmeye çalışıyor.
Antep’te konakta ise işler iyice karışıyor. Lalin ile oğuz samanlıkta basılmışlardı ama kahya kadın bunu kimseye kanıtlayamamıştı. Lalin bu sefer de listedeki diğer maddeyi uygulamak için harekete geçiyor, pavyonda bir gece. Babasından pavyon için tüyolar alıyor; buradan Lalin’in annesinin evlenmeden önce pavyon şarkısı olarak çalıştığını anlıyoruz.

Neyse, Lalin erkek kılığına girip kendini pavyon eğlencesine atıyor, ama onu Oğuz takip etmiş, geliyor masasına oturuyor. Ama çılgın kız, yine de başını belaya sokmayı başarıyor; onu kurtaran da Oğuz oluyor tabii, birlikte kaçıyorlar adamlardan. Bu arada Lalin’in anne ve babasının Kıbrıs’ta kumar borcu taktığı adam da tehdit mesajları atıp duruyor. Ve Lalin’i kovalayan adam da aynı kişi değil miymiş. Çılgın karı koca konağa giren adamı bayıltıyorlar, öldürdük zannedip ormana atıyorlar ve evde değerli ne var ne yoksa bavullara doldurup doğru havaalanına gidiyorlar.

Ormandaki adama kendine gelip tekrar konağa geliyor, Lalin ve Oğuz’un başına bela oluyor.  Lalin ve Oğuz'un birlikte sahneleri eğlenceliydi. Kaitl olduklarını sanıp kaçmaya çalışan akrı kocanın komiklikleri de çok güldürdü.

Anlayacağınız şamatanın iyice arttığı bir bölümdü. Komedi severler için iyi bir seçenek olabilir; yalnız şöyle bir husus da var. İlk bölümlerde daha çok romantik komedi olacak gibi görünüyordu; birbirinden çok farklı genç adam ve genç kız, bir de bebek; onların aile olma yolunda yaşayacakları komik, duygusal olayları izleyecektik. Ama bölümler ilerledikçe komedi dozunun iyice arttığını görüyoruz. Bakalım ilerleyen bölümler neler gösterecek.

Hiç yorum yok:
Write comments