19.10.2017

Bizim Hikaye 6. bölüm Barış paçayı kurtarabilecek mi?

Geçen bölüm Barış'ın yanında çalışan Cenk; mekanı kapatacağını duyup bunu istememişti. Filiz ile beraber gördüğü Barış'ın yanına gider ve onunla iş ortağıyız falan der. Barış ustalıkla "Biz Cenk'le aynı restaurant da valeydik; o gündüzcü ben gececiydim o yüzden çok hatırlayamadım" diyerek olayı bertaraf eder. Filiz'i eve bıraktıktan sonra gidip Cenk'i kovar.

Evdeki küçük çocuklar babaları gitti diye üzgündür. Rahmet ile Hikmet çocukları avutup yanlarında durur. Filiz büyük çocuklara "Oturun neler yapıyorsunuz? Anlatın" der. Tülay; annesine Tufan'la evleneceğini söyler. Babasından kalan parayı alabilmek için kahvede sahte bir nikah düzenlemeye karar verir. Sahte nikah memuru gelir ve düğün gerçekleşir.

Fikri yine birisini dolandırmış hatta arabasını satmıştır. Adamlar eve gelip Filiz'e babalarını sorarlar. Sonra adamlar kahveye gelir. fikri zor bela Şeyma hanımın evine saklanır. Bu arada Haşmet de hapisten çıkmış; Fikri'nin peşindedir.

Tamirhaneyi polis basar. Cenk içeri atılır. Cenk içeriden Barış'a haber yollar. Barış hemen bir avukat tutar. Avukat Cenk ile görüşmeye gider. Cemil soruşturma sırasında bir kaç kişiden Cenk'in Barış ile takıldığını öğrenir.

Market sahibi Asım dükkandaki paraları alırken kadının kolyesini de alır. Esra annesinden kalan tek hatıra olduğu için kolyeye çok üzülür. Hikmet; kadına üzüldüğü için kuyumcuya gidip kolyeyi alacağını bir kaç gün satmamasını ister. Gece evden kaçarak mahalledeki fırıncıda geceleri çalışıp hemen hemen hiç uyumaz. Eşya taşıma işlemini de üstlenir. Yorgunluktan baygınlık geçirir.

Fiko babasının okuldaki veli toplantısına geleceğini zanneder. Ablası üzerine gelince Fiko ağlamaya başlar. Eger gitmezse Fiko'yu okuldan atacaklarmış. Barış o akşam Filiz'i teskin etmek için sarılınca polis  Cemil; onları görür ve her şeyi anlar. Cenk'i Barış ile ilgili sıkıştırır. Sokakta gördüğü Barış'ı da sıkıştırıp açığını bulacağını söyler.

Rahmet ve Müjde arasında da soğuk rüzgarlar esmektedir. Sınavda yerine gireceği çocuğun Müjde'nin eski sevgilisi olduğunu duyduğu için tavırlıdır hatta sınava da girmeyeceğini söyler.

Fikri dışarı çıkmayı ister ama haşmet'ten korktuğu için evden çıkamamaktadır. Müjde "Eğer veli toplantısına gelirsen seni evden sağ salim çıkarırım" der. Kız babasını püskürtür; Fikri öğretmene gerçekten babası gibi davranırken kendi çocuğu Fiko'nun müdürle görüşmesine gitmez. Filiz, Rahmet ve Barış gider. Barış son anda Fenerbahçe, Lefter muhabbeti yaparak kurtarır.

Adamlar Fikri'yi kıstırır ve yarına kadar 20 bini getirmesini söylerler. Fikri kendisini öldü gösterip adamlardan kurtulacağını düşünür ve çocuklarından yardım ister. Ertesi gün oyun başlar. Tülay hareket etmesin diye Fikri'ye uyku hapı verip çenesini bağlarlar, çocuklar numaradan ağlar, helva bile kavururlar. Ölüyü kontrol etmeye gelen adamlar inanıp giderler

Ertesi gün Barış'ın içerden çıkardığı Cenk'e bir arkadaşı "Bize göz dağı vermek için bizi Barış ihbar etmiş olmasın?" diye sorar. Cenk de düşünüp buna inanır ve Barış'a bunu ödeteceğini söyler. Filiz'i kahvaltıya götürecek Barış çocukları da beraberinde götürür. Barış masada yokken telefonuna bir kızdan mesaj gelir. Kiraz bunu görüp okurken Filiz kızın elinden Barış'ın telefonunu alır

Hiç yorum yok:
Write comments