8.10.2017

Fazilet Hanım ve Kızları 17. bölüm, Selin’in herkesi şaşırtacak hamlesi

Star TV’nin, Cumartesi akşamları ilgiyle izlenen dizisi Fazilet Hanım ve Kızları’nda sular iyice ısınıyor, ortalık iyice geriliyor. Geçen bölümün sonunda, Yasin’in babasının cenazesine giden ve uzaktan izleyen Ece’yi fark eden Yasin’in annesi kızı tartaklıyordu. Devreye ölenin akrabaları da grince Ece ciddi bir tehlike atlattı. Kurtulunca doğruca hastaneye gitti. Neyse ki bebek iyiymiş.
Hazım BeyEce’nin yine Yasinlerde olduğunu öğrenince hemen şoförünü yollayıp aldırdı ve onu zorla evde alıkoydu. Kardeşine sahip çıkmak isteyen Yağız da yalıya yerleşti.

Fazilet de evde Binnaz’ı beklerken, kahya diye Kerime’yi karşısında görünce şok olmuştu. Güzide hanımın verdiği bir karar olduğu için de buna karşı çıkamadı. Kerime’yi karşısında gören Hazım Bey daha da çok şaşırdı. Kerime, çocuklara bir zarar gelmeyeceği ve Fazilet’i susturacağı garantisini vererek onu ikna etti.
Fazilet, medyada çıkan haberleri bahane ederek düğün konusunda Ece’yi kışkırttı ve kızın da bu konuda Hazım Bey’e baskı yapmasına sebep oldu ve düğün hazırlıkları başladı.

Yasin’n annesi, babasının ölümünde Fazilet’in yanı sıra Ece’nin de payı olduğunu, adama ikisinin birlikte saldırdıklarını söyledi. Para için oğlunu kandırıyor yani, Ece’nin bebeğini de söylemiyor tabii; oğlunun Selin ile evlenmesini istiyor. Yasin bu duyduklarından sonra Selin’le evlenmeyi kabul etti.
Gökhan’ın karısı Yasemin tam bir şeytan; bir yandan Ece’yi kandırdı, ona şatafatlı düğün hazırlıkları için teşvik ediyor, diğer yandan da kocamla aram bozulmasın, bu fikirleri sana benim verdiğimi söyleme dedi. Ece de saf kız, kandı tabii. Kurnaz kadının planı, hem Ece’yi kötü etmek, hem de diğerlerini huzursuz etmek.
Bu arada Selin plan kurup evden çıktı ve gidip Yasin’le evlenmek için işlemleri başlattı. Diğer yandan da yalının bahçıvanına para verip Yasin’le ilgili ifadesini değiştirtti.

Akşam yemekte gelinlik, düğün mekanı konusu gerginlik yarattı, Yasemin de kendisi yaptırmamış gibi, olaya muhalefet etti. Hazım Bey ise Ece’ye tepki gösterdi. Yasemin’in oyununa gelmiş oldu Ece.
Sinan Yağız’a, Hazan ile ilgili sorular sordu, ondan hoşlanıp hoşlanmadığı konusunda imada bulundu. Yağız çok etkilendi kardeşinin bu söylediklerinden. Hazan’dan uzak durmaya başladı artık.
Kerime’nin yalıda işe başlaması Hazan’ı da Yağız’ı da çok şaşırttı. Kerime’nin yatağının altında Sinan ve Yağız ile ilgili gazete kupürleri gördüğünden beri kafasında bir sürü soru işareti var kızın. Yağız’la da Kerime Hanım’ı konuştular. “Akrabamız olduğuna inanmıyorum” dedi Hazan. Sinan gelince konuşmaları yarım kaldı.

Önce Fazilet, arkasından Ece, düğüne gelmesi için ısrar ettiler Hazan’a. Hazım bey de aile ismine leke gelmemesi için düğüne gelmeleri konusunda ısrar etti çocuklarına. “Tamam” dedi hepsi de. Selin’in telaşı ise bambaşkaydı; Yasin ile nikahını hediye edecekti babasına ve Ece’ye.
Düğün başladı. Herkes geldi isteksiz bir şekilde. Yağız ile Hazan’ı yan yana gören Sinan, bir de onlarla ilgili bir yorumu duyunca iyice kıskandı. Oysa öyle şeyler düşündüğü için utanmış ve özür dilemişti abisinden.

O sırada Hazım Bey ve Kerime’nin konuşmasını dinleyen Güzide, ikisinin arasındaki sırrı öğrendi ve şaşkına döndü. Biraz sonra ise herkes şaşkına döndü. Düğün marşı çaldı, Ece ile Hazım Bey merdivenlerden indiler. Kapıdan Selin ile Yasin el ele girdiler. Onları gören Ece dondu kaldı, Hazım bey de öyle. Herkes çok şaşırdı.

Hiç yorum yok:
Write comments