1.11.2017

Kadın dizisi 2. bölümde Bahar ile Şirin tanıştılar


Fox’un yeni dizisi Kadın’ın 2. bölümünü yine ilgiyle izledik. Bahar ev sahibinin evini temizlemeye gitmişti, birden bir gürültü oldu. Ev sahibinin oğlu sus diye ağzını kapattı Bahar’ın. Çok korktu tabii, bizler de irkildik, ama korktuğumuz gibi olmadı. Bahar’ın kapı komşusu olan kadın, ev sahibi adamla içerde cilveleşiyormuş meğer. Ev sahibinin oğlu Arif de Bahar’ın bunu görmesinden rahatsız oldu ve tembih etti, “Sakın bunu kimseye söyleme, kadının sevgilisi hepimizi öldürür” diye.

Hatice, kızının kendisini suçlamasına bozuldu, “Kocasının ölümünden de beni sorumlu tutuyor” diye sitem etti. Bahar’ı görmezden geliyor Hatice; Şirin’e de “Benim bir tek kızım var” dedi.
Bahar her zor durumda kaldığında, Sarp’la yaşadıkları aklına geliyor, kocasının yaptıklarından, söylediklerinden pay çıkarıp ona göre davranıyor. Çocukları mutlu olsun diye neler yapıyor, onlara pembe yalanlar da söylüyor, gerçekler onları korkutmasın diye.

Sabah okula gidemeyeceğini, hasta olduğunu söyledi Nisan. Bahar da mecburen evde yalnız bıraktı kızını. Çocuk tabii gün içinde sıkıldı çıktı evden. Park gitti, Şirin’e rastladı orada. Eve gelince kızını bulamayan Bahar deliye döndü, her yerde aradı Nisan’ı. Sonunda parkta buldu, koştu sarıldı, sonra “Yanında biri mi vardı senin?” diye sordu. Oradan uzaklaşan Şirin’in peşinden koştu ve “Merhaba” dedi soran gözlerle. “Merhaba abla” dedi Şirin de.

Bahar'ın arkadaşı geldi, destek olmaya. Laf lafı açtı, Sarp'ın ölümünden bahsettiler. Denize düşmüş ve cesedi bulunamamış, öldü kabul edilmiş.

Hatice, kızının odasını toplarken Şirin’in yaptığı Sarp’ın karakalem resimlerini gördü. Ortalığı karıştırınca Sarp’ın ölümüyle ilgili gazete kupürünü de gördü. Şirin odaya girince kızına bağırmaya başladı Hatice; “Sen Sarp’ı nereden tanıyorsun?” diye. O gece Sarp ile Şirin vapurda görüşmüşler. Sarp Şirin’e, “Biliyordun, değil mi, ablanın kocası olduğumu” diye soruyor, sonra da çıkan kavgada kızın gözlerinin önünde denize düşüyor.

Hiç yorum yok:
Write comments