25.12.2017

Savaşçı 26. bölüm, Çiğdem Teğmen vuruldu


Fox'un heyecanla izlenen asker temalı dizisi Savaşçı, yine aksiyon dolu bir bölümle karşımızdaydı. Pia, "Buraya gelme demiştim" diye azarladı Temo'yu. "Albay burada" dedi. Meğer Pia, Temo ile birlikte çalışıyormuş. Yani Kırlangıç Paşa, Pia’yla ilgili şüphelerinde haklıymış. Kopuz Albay ise hayatı tehlikedeyken herşeyden habersiz şekilde, Pia ile romantik ve huzurlu anlar geçirdiğini sanıyor.

Aslı ile Kaan'ın yemeğe geldikleri restorana onları görmeden Yıldız ile Serdar da geldiler. Onları gören Aslı sayesinde bu karşılaşmayı sorunsuz atlattılar, yakalanmadılar. Ama Yıldız, abisiyle konuşmadığı için Serdar'ı fena payladı.

Hastaneden çıkan Yüzbaşı Haydar, yıllarca gururla üzerinde taşıdığı üniformasından vazgeçmeye kesinlikle kararlıydı. Onu vazgeçirmeye çalışanları dinlemiyor, yardım da kabul etmiyor, karısı ve çocuğuyla Ankara'da olan Haydar, orduevinde kalıyordu. Kutalmış Paşa aradı Haydar'ı, yardım teklif etti ama reddetti Haydar. Kopuz'a da durumu açtı Kutalmış Paşa, o da konuştu ama ikna edemedi Haydar'ı. Kılıç Timi'nin eğitim yaptığı yere götürüp seyrettirdi, "Onlara katıl" dedi. Haysar ise çok kırılmış, kararından vazgeçmek istemiyor.
Komutanlık izin veriyormuş, Haydar da özel kuvvetler eğitimi almış, gerekli şartları üzerinde taşıyan bir askermiş, yani Kılıç Timi'ne katılmasının önünde bir engel yokmuş. Teke engel haydar'ın inadı. Albay Kopuz bunları anlatıp, bir de sen konuş diye görev veriyor Kaan'a. Bu arada Temo'nun Ankara'da olduğuna dair istihbarat varmış.

Çiğdem Teğmen ile Kürşat Teğmen birlikte vakit geçiriyorlar, özel şeylerini anlatıyorlar birbirlerine; aralarındaki bağ kuvvetleniyor. Diğer yanda Kırlangıç Paşa, Albay kopuz'u Pia konusunda uyardı. Albay ise neden şüphelendiğini merak etti, sorular sordu. İzah edemedi Paşa, "Belki de yaşlı bir adamın kuruntuları, sen bana bakma, ama dikkati de elden bırakma" diye uyardı."Yalnız olmanı istemem, ama seni kaybetmeye de dayanamam" dedi. Albay Kopuz, Pia'yı takip ettiriyor,o da emin olmak istiyor.

Kaan gitti Haydar'ı bir barda içerken buldu, konuşamayınca dövüştüler, sonra da konuşup anlaştılar. Bu konuşma sonunda onu ikna etti.
Pia'nın evinden çıkıp bir yere sığınan Temo, bir doktoru rehin aldı. Sonra da özel harekat'ın kontrolünde polislerin elinden kaçtı, doktoru öldürüp onun kılığına girmiş.

Kılıç Timi, gelen istihbaratlar doğrultusunda, Temo’yla bağlantılı olduğu belirlenen teröristleri ele geçirmek için harekete geçti. Önce onun eli ayağı durumundaki teröristler yok edilecek, böylelikle Temo'ya ulaşılacak. Teğmen Çiğdem Ülgen de bu operasyon için Kılıç timinde görevlendirildi. Tim operasyon için hazırlandı, sonra beklemeye başladılar. Neyi beklediklerini bilmiyorlardı, öğrenince çok şaşırdılar, Yörük Haydar geliyordu. Albay Kopuz; "Yüzbaşı Haydar Bozkurt, bundan sonra Kılıç Timi'nde görev yapmaya devam edecek" diye açıkladı durumu. Hepsi sevinçle karşıladılar Haydar'ı. Yeminini edip time katıldı Haydar. Sonra da yola çıktılar.

Bu sürede Haydar'ın karısı ve çocuğu da Kaan'larda kalacak. Selver Hanım ve Hatice sevinçle karşıladılar onları.

Operasyon çok zordu, gerilim arttı. Olaylar huzla tehlikeli bir hal aldı.Çiğdem teğmen kaçırıldı.  Kılıç timi onu kurtarmak için ölmüle burun buruna kaldı. Tim Çiğdem'e yaklaşmışken o da büyük bir adım attı, bunu sonunda çatışma çıktı. Teröristleribirer birer öldürdüler. Ama Çiğdem de vuruldu. Kürşat Teğmen hemen koştu, kucakladı onu, yarası ağırdı. Çiğdem teğmen kurtulacak mı, bunu yeni bölümde öğreneceğiz.

Hiç yorum yok:
Write comments