16.02.2018

Diriliş Ertuğrul 106. bölüm Sultan kimin sözüne inanacak

Ertuğrul Konya'ya ilerlerken saraydaki hainin yakalandığı haberini alır. Sadettin'in bir oyun içinde olduğunu anlayan ve sultanın da sarayda olmadığını öğrenen Ertuğrul saraya Halime ile yalnız gitmeye karar verir. Ares'i gören Sadettin'in tekfuru öldüreceğinden endişelenir.

Sadettin de Sultan'ın tahta çıkması gereken şehzadenin değil daha küçük olanını tahta geçirmek istediğini öğrenmişti. Şimdi Sadettin sultanın istediğinin değil büyük olanının tahta geçmesi ve sultanın da ölmesi için planlar yapmaya başlar. Şehzade Keyhüsrev'in adamıyla ile görüşüp onun yanında olduğunu belli eder.

Ertuğrul geldiğinde Mahberi hatun onunla tanışır. Kadın Ertuğrul'un sultana sadakatinden hoşlanmaz. Ertuğrul da ölen ve hain ilan edilen emirle ilgili bilgi toplamalarını ister. Sultanın yaverinin de yardımıyla soruşturma yapar. Mahberi hatun akşam kadınlara yemek düzenler. Halime ve onun arasında babalarıyla alakalı bir çekişme yaşanır.

Turgut Ertuğrul'un Çavdar obasını Kayı obasının yanına taşıması emrine rağmen biraz daha uzağa kurdurtur. Obasındaki beyler de, eşi de öyle istemektedir. Bamsı gelip bu kurulan yerin emniyetli olmadığını söyler. Turgut ve beyleri sürüler için de su membaları içinde şu anki yerde kalmak ister. Turgut ve Bamsı restleşirler. Turgut ise beyliğinin kibrine kapılırken Bamsı çok bozulur. Hayme ana Bamsı'yla konuşup karışmamasını söyler. Akşam yemekte de aralarında tartışma çıkar

Turgut ise Artuk beyle istişare etmeden çadırları dediği yere kurdurtmaya başlar. Hafza eşi Bamsı'ya hamile olduğunu söyler. Sonra da bu haberi Aslıhan'a vermeye gider ama kız çadırların oraya gideceğini söyleyince beraber gitmeye karar verirler. Yolda Titan ve adamları tarafından saldırıya uğrarlar. Kaçsalar da yakalanırlar. Haberi duyan Bamsı çok öfkelenir ve Turgut'un üzerine gider.

Sultan Alaaddin; Ertuğrul geldiği için saraya döner. Ertuğrul Karaca Hisar ganimetlerinden Sultan'ın payına düşeni verir. Sultan da daha önce kimseye vermediği şekilde fethettiği kaleyi ve etrafını Ertuğrul'a ve soyuna verir. Ertuğrul sonrasında ölen ve hain ilan edilen emirin bir suçu olmadığını suçlunun Emir Saadettin olduğunu söyler. Kalede bulduğunu mektubu ardından da Tekfur Ares'i huzura getirirler. O da aynı eyleri anlatır. Sadettin köşeye sıkışmıştır


Hiç yorum yok:
Write comments