3.03.2018

İstanbullu Gelin 39. bölüm özet. İpek konağı terk ediyor

Geçen bölüm Süreyya bayılmış; gittiği hastanede hamile olduğunu öğrenmişti. Düşen ilk bebeği gibi bunun da gideceğinden korktuğu için hemen kendi doktoruna gider. 3 Haftalık hamile olduğunu öğrenir. İlk 3 ayı atlatana kadar kimseye söylememeye karar verirler. Dilara ve Sanem söylenir elbette. Onlar da duyduklarında zaten sevinçten havalara uçarlar. Bu kadar olay yaşanırken nasıl uzak duracaksa stresten de uzak durmaya çalışır.

Dilara'ya boşanma protokolü gelir. Kadın iki hamile arkadaşına da üzüntüsünü belli etmez. Ancak akşam protokolü okuduğunda Adem'in kendisinden müzik okulunun parasını istediğini görür. Adem de o gün psikologuna gitmiş; kendisini sevmediğini ve sevmek isteyenlere inanmadığını duymuştur. Akşam sarhoş halde evde otururken Dilara gelip ona üzüntü ve öfkesini kusup çıkıp gider.

Faruk ise Akif ile beraber Adem'in geçmişindeki karanlık bir adamla buluşur. Adem adamın yanında oğlu gibi yükseldikten sonra adamı şikayet etmiş; hapse girmesine sebep olmuşmuş. Adam içerideyken de oldukça fazla parayı alıp kaçmışmış. Adam hemen Adem'in yerini söyleyin öldüreyim der. Faruk ise adama şantaj yaparak sadece Adem'den yasal olmayan bir şey yapmasını istemesini söyler. Adam mecburen kabul etmek zorunda kalır.

İpek ise kocasının peşine dedektif takar. Fikret'in doğum gününde kızla beraber yemek yerken ki resimlerini çektirtir. Aynı akşam herkesi konağa toplayıp hiç bir şeyden habersiz Fikret'in gelmeyeceğini çünkü metresi ile olmak istediğini söyler. İpek'in bu planlı hareketi ile konakta kıyamet kopar. İpek'in babası çok kızıp kızını ve torununu da alıp çıkıp gider. Fikret kızından ayrıldığı için üzgündür.

Kahvaltıda Bade ile evleneceğini söyleyen Murat çıkıp gidince Esma hanım Nurgül'e çok ağır konuşur. Bade'yi yetiştiren kadının bu laflar ağrına gider ve Bade'yi Merzifon'a halasının yanına yollar. Murat bunu sindiremez ve kızın otobüsünün önünü keser. Kızla konuşur. 3 gün sonra da konağa gelip "Biz evlendik" der. Herkes şoktadır.

Hiç yorum yok:
Write comments