20.11.2018

Ufak Tefek Cinayetler 42. bölüm özet. Pelin Emre ile kaçacak mı

Geçen bölüm sonunda Oya'yı köşeye sıkıştıran ve bunsan sonra istediklerimi yapacaksın diyen Kerim aynı anda Merve'nin bulunduğu haberi ile sevinir. Kerim iki sevinci beraber yaşarken Oya da böyle bir duruma nasıl düştüm diye sinirlenir. Kerim Merve'nin yanına gider. Yokluğunda gelişmeler oldu; yakında polisin gelebileceğini söylemeye geldiğini söyler. Merve'ye artık boşanması gerektiğini de anlatmaya çalışır

Taylan ve Pelin de endişelidir. Pelin; babasıyla konuşup avukatlarla bir çözüm bulmak için ertesi gün buluşmak için randevulaşır. Ertesi gün karı kocayı ifade vermeleri için yazılı olarak çağrı yapan cinayet büro polisleri gelir. Pelin'in babası gelip kızını ve damadını önce azarlar, sonra avukatlarla istişare yapar. Adaletten birşey saklamak  aydan 5 yıla kadar ceza alımına sebep olabilirmiş. Bi de yalan ifade verip adaleti yanıltmakla cezaları katlanabilirmiş.

Emre; Pelin ile buluşup "Üç gün sonraki sorgudan önce yurt dışına kaçalım" der. Burcu ise o sırada davetiye bakmaktadır. Kemal komiser Emre'yi emniyete çağırıp sorular sorar.  Pelin; Taylan'la neden beraber olduklarını sorgulamaya başlar

Kerim; çiftlik ihalesine bir tek Serhan'ın teklif verdiğini öğrenir ama tutarı öğrenemez. Oya'dan teklif dosyasının resmini çekip ona atmasını ister. Oya istemese de Serhan'a çiftlik ve teklifle ilgili sorular sorar. Oya Serhan'ı teklif vermekten vazgeçirmeye çalışır ama olmayınca Kerim'in de zorlayan mesajlarıyla Serhan'ın teklif dosyasının resimlerini çeker.

Oya Pelin'den Emre'yle konuşup Kerim ile ilgili bilgi edinmesini ister. Pelin Emre'ye Kerim'le ilgili sorular sorar. Emre fazla tanımadığını söyleyip geçiştirir. Oya Serhan'ı kandırdığı için üzgündür. Kadın pişmanlıkla Serhan'a gidip her şeyi anlatır. Serhan ona göre teklif verip çiftliği alır. Kerim bu yenilgiye sebep olduğunu düşündüğü Oya'ya karşı bilenir.

Burcu Emre'nin bir şey karıştırdığını düşünüp telefonunu ceplerini karıştırır. Pelin ve oğlu ile yurt dışına gitmek için aldığı uçak biletlerini bulup Emre'nin gideceğini anlar.

Mehmet kızıyla buluşup konuşur. Kıza; annesine bunu kimin yaptığını bulacağına dair sözler verir. Ama kız babasına "Bunu bulacak kişi sen değilsin; polis. Acından kaçma. Sen bizim babamızsın ayakta kalman lazım. Sana ihtiyacımız var" der ve baba kız birbirine sarılır.

Mehmet; Kemal komisere "Bence Arzu'nun katili Oya Toksöz" der. Komiser elinde somut bir şey olup olmadığını sorar. Adam hislerinden bahsedince gerçek bir delil olması gerektiğini söyler.

Kerim ile konuşmalarını düşünen Merve avukatını arar ve boşanma kararı verdiğini söyleyip dava açmasını söyler. Haberi alan Serhan çok mutlu olup rahatlar. Oya'yı arayıp buluşurlar. Beraberce metroya binip şehri dolaşırlar. Serhan Oya'ya "Her şey bitti. Evlenelim" der.

 Taylan da Pelin'in kendisini terk edeceğini hissettiğini arkadaşına söyler. Arkadaşı ona "Pelin seni terk etmez" derken o sırada Pelin evde eşyalarını toplamaktadır. Eşyalarını toplayan kadın valizle girişte otururken Taylan eve gelip valizin ne olduğunu sorar. Pelin Taylan'a "Üçümüz bu zor günlerden önce babamın yazlığına gideriz diye düşünmüştüm" der ve birbirlerine sarılırlar

Emre ise hava alanına çoktan gitmiş; Pelin'i beklemektedir. Pelin gelmez ama Burcu oradadır. Uzaktan Emre'yi izler. Ağlayan sevgilisine dayanamayıp yanına gidip Emre'ye sarılır. Emre Burcu'ya "Kurtar beni bu zehirden, yardım et bana" dedikten sonra "Hemen evlenelim mi?" diye sorar

Hiç yorum yok:
Write comments