11.12.2018

Ege'nin Hamsisi 20. bölüm özet. Şevket Usta bu birlikteliğe karşı

Şevket'in kanser hastası olduğunu öğrenen Deniz; Zeynep'in elinden tutup Şevket ustanın karşısına çıkar. Bütün isteklerini kabul ettiğini kızıyla evlenip Rize'ye yerleşmeyi kabul ettiğini söyler. Ama Şevket usta büyük bir öfke ile karşılık verip kızının etrafından Deniz'i kovalayıp yaklaşmasını men eder. 

Dursunların teknenin ve sahile attıkları masalarının ruhsatı olmadığı için zabıta onlara el koymuştur. İbo'ya gelip olanları anlatırlar. Dükkan bakmış ama kiraları yüksek olduğu için tutamamışlardır. Etrafta küçük bir dükkana bakarlar ama tutulduğu için elleri boş dönerler. Döndüklerinde köfteleri emanet ettikleri Hatice'nin aş erip onları yediğini görüp şaşırırlar.

Genel Müdür Levent’in sabah kahvaltıda Şevket’in dükkanına gelmesi ile Deniz kıskançlık krizi geçirir... Şevket usta kızı ile Deniz'in beraber çalıştığını duyunca şaşırıp kızar. Hatta kızına Rize'ye dönmesi için komut verir. Levent ise Zeynep'in kendisine emanet etmesini ister. Bu şekilde kalmasına Şevket razı olur

Deniz minibüsçülükle takip edemediği Zeynep ve Genel Müdür Levent'i bu sefer arkadaşından aldığı motora binip takip eder. Arabayı görür ama çevredeki bir köpeği kızdırdığı için izleyemez. Bu arada Zeynep giydiği topuklu ve arazinin engebesi yüzünden düşme tehlikesi yaşar. Levent; onu düşmekten son anda kolunu tutarak kurtarır. 

Melahat ve Şevket küçük Ayşa'yı çocuk yurdunda görmeye gidip malumat alırlar.Melahat dönüşte Şevket ustayı İzmir'i gezdirmeye ikna eder. Beraberce güzel zaman geçirirler. Dönüşte barışmaları; Deniz'i affetmesi için Melahat konuşmaya çalışır ama adam yumuşamaz

Deniz iş yerinde Levent ile delikanlı raconuyla konuşup restleşirler. Zeynep'ten uzak durması konusunda onu uyarır. Müdür; Zeynep'i babasının ona emanet ettiğini söyler.  

Almancı Nuri iyice Fikret'ten bunaldığı için giyinik yatıp erkenden otelden kaçmayı planlar ama kazlara yakalanır. Fikret de bir taraftan çocuklarının olması için adama baskı yapar. Gittikleri doktordan artık çocuklarının olmayacağını öğrendiğinde Fikret çok üzülür. 

Sevimler Melahat'e gidip Şevket'le ilgili malumat toplar. Sonra da işleri olmayan adama gün arkadaşlarını çağırıp iş yapmasını sağlar. Ömer de babasına yardım eder. Kadınlar oynamaya başlayınca Şevket'in başı döner. Sevimler onu hastalıktan fenalaştı sanıp panik olurlar.

Yurttan Melahat'i ararlar. Ayşa eşyalarını toplayıp kaçmıştır. Melahat ve Şevket kızı bulmak için yola çıkar. Tam o sırada İstanbul da Horoz ağa lakaplı Kubat; peşindeki bahisçilerden kaçmak için horozu Toraman'la Sığacık'taki ablasının yanına kaçmaya karar verir. Diziye Melahat'ın ablası olarak bu karakter de katılır.  

Hiç yorum yok:
Write comments