4.12.2018

Söz Dizisi 62. bölüm özet. Ateş intikam peşinde

Albay Erdem'in evine gelen paketi karısı Güler açar. İçinden çıkan bombalı düzeneği görünce kızının odaya girmesini engeller. Telefonla konuşurken patlama sesinini duyan Erdem orya gider. Eylem ve polis de oradadır. Erdem içeri girip karısı ve kızını omuzuna atıp çıkarır. Ambulansla hastaneye götürülen anne kız acile girdiğinde Güler can verir. Nazlı ise bölüm boyunca kendinde olmadan yoğun bakımda yatar. Tim bunu öğrenir öğrenmez Erdem Albaya destek için oraya gelir. Güler hanımı toprağa verirken Nazlı için dua ederler.

Sınır ötesinde karakola baskın yapmaya çalışan Dragan'ın başında bulunduğu terörist grup; tim sayesinde başarılı olur. Ancak amaçları meğerse karakolu almak değil bu haberin yayılacağı çevre köylerdeki toprakları köylülerden satın almakmış. Köylülere Türk karakoluna baskın olduğunu ve oraların tehlikede olduğunu söyleyen Dragan; Sami'nin gönderdiği paralarla topraklarını satmaya ikna eder. Topraklarını satan köylüleri daha o an öldüren Dragan; Sami'den saklı bu paraları terör örgütüne kendi adına dağıtıp adam toplamaktadır. 

Yavuz'u ambulansla kaçıranlar bir köprü altına getirip indirir. Karşılarında Kopuk'u bulup şaşırırlar. Ambulansta şöför olan usta ile beraber adamları etkisiz hale getirip polise bırakırlar. Yavuz'u da acilen başka bir hastaneye yetiştirirler. Savcı Derya Yavuz'un kaçıırıldığını fark edince hemek kameralarla adamların kimliklerini bulmaya çalışırken hem adamların bulunduğunu hem de Yavuz'un sağ salim hastaneye ulaştırıldığını öğrenip şaşırır.  Yavuz zorlu bir iyileşme süreci geçirir. Yanında hep Derya, Kopuk ve usta vardır. Derya ve Yavuz'un arasında hisler derinleşmektedir.

Bombayı eve getirenin de yapanında kurye Şerafettin adında biri olduğunu öğrenirler. Time adamın saklandığı yerin bilgisi verildiğinde Ateş; Erdem'in tüm uyarılarına rağmen oraya gider. Adamları etkisiz hale getirse de Şerafettin kaçmayı başarır. Ateş'in yaptığı bu usulsüzlük ortaya çıkınca aranmaya başlar. Tim onun yanında olmak ister ama Erdem Albay onlara engel olup yapmaları gereken görevleri, uymaları gereken kuralları olduğunu hatırlatır. Ateş o akşam Yavuz'un tamirhanesine gider. Durumu anlatır. Yavuz onu alt kattaki yerde saklar. Peşindeki savcı ve polislerden kurtulan Ateş; Yavuz'un durumunu da anlamış olur. Sabaha karşı Ateş oradan da çıkar ve sınır dışına gider. Son gördüğümüzde terör örgütünün içine sızmış; Dragan'ın dağıttığı paralardan payına düşeni almaktaydı.

Yavuz'u kaçıranların sorgusundan organ kaçakçısı Tarık'ın adına ulaşılır. Yavuz ve Kopuk; adamın bulunduğu yere baskın yapar. Aynı anda savcı Derya da oraya doğru polislerle hareket etmiştir. Yavuz ve Kopuk adamların bazılarını öldürür. Tarık'ı ve birkaçını ele geçirir. Tarık'ı mezbaha olan mekanda bir çengele takar ve otomatik testereye doğru gitmesi için düzeneği çalıştırır. O sırada savcı Derya ve polislerde içeri girmek üzeredir. Kopuk'un uyarılarına rağmen Yavuz hareketsiz kalıp Tarık'ın testereye doğru gidişini izler.

Hiç yorum yok:
Write comments