16.12.2018

Tozkoparan 6. bölüm özet. Karayel ve Mavi Ay tekrar yarışıyor

Metelerin bahçede bulunan taş ve Mete'nin bulduğu haritanın üzerinde ne yazdığını öğrenmeye çalışırlar. Tozkoparan isimli efsane bir Türk okçusunun oku ve sırlarının bulunduğu bir yeri bulmak için haritanın üzerindeki şekilleri çözmeye çalışırlar. Aynı anda Nevzat'ın hocası da Tozkoparan'ın nişan taşını bulmuş; bahçesine taşıtmıştır.

Sinan; babasının kızgınlığını Mete'den çıkarmak için ona meydan okur. ... Sinan'ın meydan okumasını Mete adına kabul eder. Sinan ve Mete ok atmak için bahçeye gider. Sinan atışını yapar. Mete de tam yapacakken Sezgin hoca onları durdurur. Ondan habersiz yarışma yapmalarını yasaklar. Takımlar olarak yarıştıklarını kişisel yarışmamalarını söyler.

Cihan müdür; Sezgin hocadan okçuluk yarışmasının tarihine ilişkin afişleri asmasını; takımı iyi çalıştırmasını ve kendi formuna da dikkat etmesini ister. Sezgin hoca koşmaya başlar. Sezgin hoca bayan tarih hocasını vücuduyla etkilemek ister ama bakkal arkadaşı tarih bilgisiyle etkileyebileceğini söyleyerek taktik verir. 

Sinan arkadaşlarına sürpriz parti vermek için hazırlanmalarına okçuluk çalışmamalarına bile kızar. Salih hoca ise çocuklara bilekten tabak ovalatıp, aşık oynatıp, odun taşıtıp koşturmaktadır.

Mete'nin morali çok bozuktur. Geçen yarışmayı kazanmalarının şans olduğunu bir daha kazanamayacaklarını düşünmektedir. Mete koşarken nefes nefese kalır.

Merve'nin doğum günü partisine çalıştığı için Sinan ve davetli olmadığı için Mavi ay takımı gelmez. Karayel grubu her halukarda kazanacaklarını düşünerek çalışmaları asmaktadır.

Nevzat'ın tuttuğu hoca çocukları ve Salih hocayı izlerken onu takip eden avcı Berke'yi fark edip adamları döver. Onların avcılık yaptığını fark eden Salih de onları döver. Nevzat'ın hocası olan kadın sanki başı dertteymiş gibi Salih hocanın kapısını çalar.

Cuma günü gelir ve özel yaptırdıkları formalarıyla Karayel ve Mavi ay yarışmaya başlar. Mete'nin annesi de bu kez merak eder ve oraya kocasıyla izlemeye gelir. Mavi ay takımının bir kiş fazlası olduğu için Asya'yı oyun dışı bırakırlar. Mavi ay'da ki herkes Karayel'i geçer.


Hiç yorum yok:
Write comments