5.12.2018

Ufak Tefek Cinayetler 44. bölüm özet. Serhan Kerim ile ilgili gerçeği öğreniyor

Star da yayınlanan Ufak Tefek Cinayetler de bu bölüm velayet savaşları vardır. Serhan Kerim'i işle ilgili sıkıştırır. Neden Sarmaşık'a gediğini öğrenmeye çalışır. Kendisini kötü hisseden Kerim Merve'ye gider ama olayla ilgili bir şey anlatmaz. Merve ona velayet savaşına girdiğini; kendisiyle görüşmemesi gerektiğini söyler

Merve ve Serhan arabuluculukla; her şey ortaya dökülmeden velayeti kimin alacağıyla ilgili savaş başlar. Şahitleri de orada dinlemeye karar veriler. Pelin Taylan'ı Merve lehine şahitlik yapması için ikna eder. Serhan da Mehmet'e gidip kendisi için şahitlik yapmasını ister. Mehmet Serhan'a "Tamam" der. Taylan ise Mehmet'e gidip "Çocuğun annesine ihtiyacı var. Arzu hayatta olsa Merve'nin yanında olurdu." der. Mehmet onu da haklı bulur.

Oya ikilinin uzlaşması gerektiğini düşündüğü için şahitlik yapmak istemez. Diğer şahitlerin beyanları ışığında arabulucu adam hakimin şu durumda çocuğu Merve'ye vereceğini söyler. Serhan Oya'ya gidip olanları anlatıp yardım ister ama o istemez.

Şebnem'le kapıda karşılaşan Serhan durumu anlatır. Şebnem; kadına gidip kendi yaydığı dedikoduları Merve yaymış gibi anlatır. Oya bu yüzden diş buğdayına gelmediklerini öğrenince çok kızar. Ertesi gün velayet toplantısına gidip eski yeni her şeyi anlatır. Bu durumda Merve'nin akıl sağlığı sorgulanacak velayet ona verilmeyeceğini söyler.

Kerim Merve'yi arar. Kadın çocuğunun elinden gidebileceğini söyleyip ağlar. Kerim Serhan'a gidip onu kızdırıp kendi üzerine saldırmasına sebep olur. Bu olayı görüntületip toplantıya taşıtıp Serhan'ın öfke kontrolü sorunu olduğunu ispatlamaya çalışır. Bu durumda denge yine değişir ve Serhan'ın çocuğu alması zorlaşır. Adamın morali bozuktur

Taylan bir komşusundan Pelin'le evlilik yıl dönümlerinde karısını marina tarafında görüldüğünü öğrenir. Taylan şüphelenip Oya'ya gider. bakıcının izinli olmadığını, bebeğin hiç hastalanmadığını fark eder. O gece erkek erkeğe içerlerken Serhan; Oya'ya nasıl aşık olduğunu anlatırken Taylan'ın kafasında benzer durumları hatırlar. Eve gidip kadının eşyalarını karıştırıp bir şey bulamaz ama 6 kasımda nereye gittiğini bulmak için araştırmaya devam eder

Merve'ye giden Pelin; kadının evinde püro tabakası, kesme aleti görür. Lokalde Kerim'i pürosunu, kesme aletini nerede bıraktığını hatırlayamayışını görür. P harfli kibriti görünce Paris'e gittiğini de fark eder. Eski anları hatırlar ve olayı çözer. Oya'ya gidip bulduklarını anlatır.

Şebnem lokalde Kerim'le tanışır. İçki içip sohbet ederler. Kadın adama alanen asılır ama Kerim sert kayadır. Serhan Kerim yüzünden velayet için sıkışınca adamın açığını yakalamak için dedektif tutar. Mehmet iş için Serhan'a gelince o da Kerim'le ilgili sıkıntısını anlatır. Mehmet de "Senin arabaya çarpmıştı ya o zaman anlamıştım" der. Serhan'ın bundan haberi yoktur.

Önce annesi Betül hanımı arar; arkasından da Kerim'i araştırır. Başkasının malına zarar verme suçundan dava açmaya hazırlanan Serhan; Kerim'in zaten benzer davaları olduğunu ve şartlı salıverildiğini öğrenir. Bu durumda hapse girmesi içten bile değildir. Kamera kayıtları ve şahitlerle şikayetini pekiştirir.

Serhan eğer şikayetini çekerse kurtulabileceği bir durummuş. Cafede karşılaşan Kerim Şebnem'e olanları anlatır. Şebnem de Merve'ye tüm olanları anlatır. "Onca şeye rağmen tek kelime etmemiş" der. Merve çok üzülüp Serhan'ı arar ve "Şikayetini geri çek. Sarmaşık'a gelmesinin seninle ilgili bir şey değil. Benim için geldi. Aramızda geçmişten bir şey var" der. Serhan şaşırır ama adamın bunca şeye rağmen susmasını saygıyla karşılar. Kerim de Serhan'ın geçmişte kendisinden haberi olmadığını Merve'yi elinden almadığını anlar.

Şebnem hemen bu haberi tüm Sarmaşık'a yayılmasını sağlar. Herkes olayı köpürte köpürte anlatır. Pelin Oya'ya kendisi ile ilgili lafları Merve'nin söylemediğini söyler. "Kimin yaptığını bilmiyorum ama başkası yaptı bence" der. Tam o sırada içeri Şebnem girince Burcu "Bu kadın yılanın önde gideni" der. İki tarafında zinası, çocuğun babaya gösterilmemesi ve ruh sağlığı ortaya dökülür. Boşanma kesinleşir. Mina'nın tam velayeti de babaya verilir

O gece Arzu'ya çarpıp kaçan aracı bulamayan polis; tekrar kayıtlara bakar. Ön tarafında o gece olan maça ait bayrak olan bir aracı tespit eder. Bir kaç sokak ötede terk edilmiş halde aracı bulurlar.

Merve kızına üzüntüsünü belli etmeden evden uğurlar ama çok üzgündür. Serhan'la önce Oya konuşur ve çocuğunu annesinden almaması gerektiğini söyler. Kendine, Mina'ya, Merve'ye, bize bunu yapma. Yıkım mutluluk getirmiyor der. Serhan; Merve'ye gider ve ortak velayet için başvurduğunu söyler. Merve çok mutlu olur. Sarılırlar

Hiç yorum yok:
Write comments