23.01.2019

Muhteşem İkili 10. bölüm özet. Bu kez de Barca tehlikede

Mkc'nin vurulmasının üzerinden 2 hafta geçmiştir. Adamın vücuduna 3 kurşun isabet etmiş; ikisi çıkarılmış; sonuncusu omuriliğe çok yakın olduğu için çıkarılamamıştır. Bu yüzden zaman zaman bayılmakta ve ya elleri tutmamaktadır. Bu da onun değil göreve hayata bile geri dönmesini engellemektedir. Bu süre zarfında Yağmur ve Kaan'la evde kalmakta ama işe yaramama hissi onu umutsuzluğu sürüklemektedir.

Barca ve Nilüfer'e onu aldattıkları ve arkasından iş çevirip öpüştükleri için kızgındır. Hatta onlarla konuşmamaktadır. Ailesi saydığı Kaan, Nilüfer ve Yağmur'un başlarının derde girmesinden çok korkmaktadır. Yağmur'un davadan çekilmesini; Nilüfer'in ise bir gün dul kalacağından neredeyse emin olduğu için Barca ile beraber olmamasını istemektedir.

Nilüfer ise çaresizce abisinin iyileşmesi için çırpınmaktadır. Uzun uğraşılar sonunda bir uzak doğulu şifacıya ulaşır. Kötü bir semtteki dükkana gidip canını tehlikeye atarak yüksek bir ücret karşılığında bir ilaç alır. Ancak Mkc bu ilacı içmeyi reddeder.

Mkc'yi vuran Tayfun mahkemede suçsuz bulunmuştur. Avukat olan yağmur'un dediğine göre savunması eksiksiz ve bu işi çok iyi bilen birisi tarafından hazırlanmıştır. Gerçekten de diziye Tayfun'un ve pek çok adamın üstü olan biri katılmıştır. Yüzünü çok az insanın gördüğü; gören diğer kişilerin öldürüldüğü, kısas yöntemi ile acımasızca cezalar veren bir adamdır. Üniversitede hukuk profösörü olduğunu ve herkesin ona saygı duyduğunu görürüz.

Barca ise ortağını koruyamadığı için Mkc'nin başına gelenlerden kendisini sorumlu tutmaktadır. Tayfun'u bulup tam konuşturacak iken telefonuna Nilüfer'in takip resimleri ile bindiği taksicinin çektiği video gelir. Hiç istemese de adamı bırakır ve kızı arayıp taksiden inip kurtulmasına yardımcı olur. Yol boyunca kızla konuşmaz hatta yüzüne bakmaz ama devriye aracı gelene kadar Mkc'nin sokağının başından ayrılmaz.

Bu sırada Mkc evine gelen Ela'dan Ahsen'in profilini araştırmasını ister. Kadın Nilüfer gelince  dışarı çıkar. Orada Barca'yı görünce ağzından kaçırmış gibi ikilinin beraber geldiğini söyler. Mkc ikilinin görüştüklerini düşünüp kızar. Ela bu kez de Yağmur'un davaya girdiğini ağzından kaçırmış gibi yapınca Mkc iyice çılgına döner.

Kaan babasının hep evde kalmasından memnundur. Feridun müdür ie planlar yapmaktadır. Barca ile babasının küstüğünü fark edip sorular sorup barıştırmak istemektedir.

Yağmur Mkc'ye tekrar evlenebileceklerini ama tam bir aile olmaları için polisliği bırakması gerektiğini söyler. Mkc ciddi ciddi istifasını yazar. Takım elbise ve annesinin yüzüğünü getirtir. Yağmur'a ilk evlenme teklif ettiği yeri ayarlar ve Nilüfer'le oraya gider.

Profösör polise yakalandığı, Barca'ya deşifre olduğu için Tayfun'a kızmıştır. İstanbul'u kan gölüne çevirecek bir operasyon için müşterilerine yardım eder. Tayfun üzerinden para transferi yapar. Karşılığında silah alır. Adamlarına bu para ile polis ve asker arazilerinin yanında arsa aldırıp mühimmatları buraya gömdürmeyi planlamaktadır.

Barca bu arada farkında olmadan aylarca emniyetin Tayfun üzerinden planladığı ve içeriye casus soktuğu bir operasyonu bozar. Müsteşar ona çok kızar. Barca ellerinden kaçan kişilerin aracına sinyal verici alet koyduğunu söyleyip operasyona katılmak ister. Ama profösörün adamları tarafından Tayfun elinden kaçırılır. Yüksel amirden gizli yaptığı tüm bu olaylar sonucunda müsteşarın öfkesine maruz kalır ve adam Barca'yı görevden alıp bu iş bitene kadar polis olmadığını söyler. Kimliğini ve silahını alıp işine karışmamasını söyler.

Bu arada profesör Tayfun'u öldürtüp Mkc'nin evinin önüne atar. Kaan'ı görmeye gitmiş olan Barca yüzünden bunları yaşadığını bilen Mkc ortağına çok kızar. Ama Barca tabi ki müsteşarı da Mkc'yi de dinlemez ve tek başına operasyon düzenler.
Kimse ona ulaşamayınca Yağmur'a evlilik teklifi hazırlıkları yapan Mkc'yi arar. Barca'nın kendisini öldürteceğini söyler. Mkc Yağmur'a not bırakıp kötüleşmesine karşın Barca'nın peşine düşer. Adamlarla tek başına çatışan Barca'nın kurşunu biter ve adamlar onu yakalayıp hücreye atar. Mkc olay yerine gittiğinde bir sürü boş kovan; ortağının silahlarını bulup endişelenir.

Hiç yorum yok:
Write comments