3.02.2019

Kardeş Çocukları 2. bölüm özet. Hayat; Yıldırım ile karşılaşıyor

Star Tv'nin yeni dizisi Kardeş Çocukları'nda Hayat; teyzesinin sosyetik güzel Umay Karay olduğunu öğrenince şaşırır. Bölüm boyunca Umay kıza mesafeli davranıp "Siz" diye hitap eder. Hayat kendisini yabancı bir yerde olmadığına; anne yarısı teyzesinin yanında olduğuna inandırmaya çalışır.

Hayat; ilk geldiği gece panik atak yaşayıp odasından çıkıp aşağı iner. Hizmetçinin gizlice çağırdığı gazeteci Kızın fotoğraflarını çeker. Hayat dengesini kaybedip havuza düşer. Onu çırpınma seslerini duyan Volkan kurtarır. Suni teneffüz yaptırırken kendisine gelen kız; genç adama tokat atar.

Ümran ise hapishane müdiresinin boğazına kesici alet dayayıp kaçmak ister. Tabi ki yakalanır. Tecrite atılır. Sonrasında yemekhanede kızı ve kardeşi ile ilgili konuşulanlara kızıp kavga çıkarır. Atıldığı yerde elini kesip kendisini hastaneye götürtüp kaçmaya çalışır ama kaçamaz. Çaresiz yaklaşan tahliyesini bekler. Telefon izni çıkınca Umay'ı arar ama kadın telefonu kızına vermek yerine yüzüne kapatır.

Gazetede çıkan Hayat'ın resimleri üzerine Umay; eşi ile bir açılışta boy gösterir. Susmayan dedikoducuları ertesi gün evine çağırır. Hayat'ı yeni aldığı elbiselerle süsleyip onların önüne çıkarır. Hayat; kadınların acımasından ve sözlerinden rahatsız olup karşılık verip çıkar. Bu içten içe Umay'ın hoşuna gider. Sonrasında O da kibarca kadınlara "Kendi ayıplarınıza; kendi dedikodularınıza bakın" der. Örnek gösterip onları bir güzel susturur.

Volkan; hocam dediği Yıldırım ile buluşur. Samimiyetleri eskiye dayanırmış. Volkan; Sami bey ile tanışması için ısrar eder. İçkili olduğu için arabasını orada bırakır. Ertesi gün arabayı Yıldırım; Volkan'ın evine bırakır. O sırada yeni bir panik atak yaşayan Hayat'a yardım eder. Umay arkadan gördüğü adamı Yıldırım'a benzetir ama pek üzerinde durmaz.

Yıldırım ümmü ile konuşmalarını hatırlayıp yeni kurduğu hastanesine "Hayat" adını verir. Volkan'ın ısrarlarına dayanamayıp bölüm sonunda onlara yemeğe gelir. Umay da eşi de evlerine gelen konuğunu  adını Volkan'dan alamazlar.

Hapishanedeki Cemal ise kızına yaptıkları için içeride sürekli dayak yemektedir. Kız kardeşi onu görmeye geldiğinde Umay'dan bahsedince İstanbul'a gidip Onu bulmasını selamını söyleyip görüşe çağırmasını ister. Kadın dediğini yapıp Umay'ın evini bulur. Umay Cemal'i görmeye gider. Cemal ondan muhtemelen hapishaneden kaçırmasını ister. Çünkü Umay birine gizlice 1 çanta para verir. Ve bölüm sonunda belli bir saatte Cemal'i şişlerler.

Ümran hapishane yönetiminden çıkış gününü gizlemelerini ister. Umay'ın ertesi gün çıkacağını sanmasını ister. İstanbul'a Umay'ın kapısına kadar gelir ve bölüm sonunda kardeşinin karşısına dikilir.

Umay ise Hayat'ın orada kalmak istediğini duyunca hemen annesi gelmeden evden yollamak ister. Hayal; kuzeninin gideceğine üzülür. İstanbul'u gezdiremediği için üzülür. Volkan kızları duyup onları gizlice gezmeye çıkarır. Durdukları yerde Volkan arkadaşlarına rastlar. Konuşurken etraftan birileri Hayat'ı fark edip üzerine resim için gelirler. Hayal kızı koruyamaz. Çıkan kargaşada Hayat kaybolur


Hiç yorum yok:
Write comments