9.04.2019

Halka Dizisi 12.bölüm özet. İlhan Tepeli çocukları kurtarıyor

Cihangir, Çağatay ve Kaan kliniğe kapatılır. Cengiz han Hümeyra'dan çocuklardan birisini seçmesini; diğerlerini öldüreceğini ve seçtiği kişinin ileride Halka'yı yöneteceğini söyler. Hümeyra seçmek istemez. Kadını bayıltırlar. Cengiz han diğerlerine hazır olmasalar da tedaviyi uygulama talimatı verir. Eğer uygularlarsa başarılı olma şansları %8- 9 olacaktır.

Tepeli ailesi oğullarını kurtarmak için vekilharçla, İskender'le, Terzi'yle konuşup yardım ister ama yardım etmezler. İskender de kızı için endişelidir. Müjde Cihangir'e ulaşamayınca babasına soru sorar. Babası yakınlıklarını merak eder. Müjde İlhan'ı takip etmeye başlar. Hümeyra da silahlanıp Cengiz han'la konuşmak ister ama adam onun dairesine girişini engellemiştir. Bahar da Kaan'ın telefonunun kapalı olmasından endişelidir.

Kaan kapalı yerde kalamayıp sürekli huysuzluk yapıp kaçmaya çalışır. Cihangir önceki hatıralarını hatırlayıp çıkmak ister. Sonunda Kaan sayesinde kaçmaya başlarlar. Binanın dışına çıktıklarında başka eli silahlı adamlarla karşılaşırlar. Tam o sırada oğlunu oradan kurtarmak için  ama yardım alamayınca kendisi adamlarıyla gelen İlhan Tepeli gelir. Çocukları kurtarır.

Cemal amirlerin cephesinde Altan onları muhbirleri olmaya ve vekilharcı yakalatmaya yardımcı olmaya ikna eder. Cemal ve Bahar pek istemese de kabul ederler. Altan dinleme, izleme aletleriyle yakın takipte tutulur. Bir sahafta vekilharç için haber bırakır. Vekilharç ona buluşma yeri saati yollar. Polis otoparkı kapatıp önlem alır ama Terzi o kadar insanın içinde Altan'ı vurup kaçar. Altan ölür.

Cengizhan bu duruma kızar ve Hümeyra'yı alıp dairesine götürür. Cengiz han halı sahadan çıkarken oraya gelen Cihangir ve Kaan ile konuşur. Kaan'ın dedesini tanıyan biri gibi kendisini tanıtır. Kaan annesini bekler ama kadın gelmeyince onu arar. Hümeyra hiç bir şey belli etmez

Çağatay Terzi'yle konuşur. Cengiz hanın onu zorlu görevlere yollayacağını, bir şekilde öldüreceğini çünkü adamın afla unutmadığını hatırlatır. Terzi bir kez daha taraf değiştirir. Terzi'den vekilharçla konuşmasına katılmayı ister. Vekilharç Terzi ile konuşurken Çağatay ortaya çıkıp adamı yakalar ve babasının yerini sorar.

Babasının bulunduğu yeri öğrenince Cihangir ve Kaan'ı arayıp oraya çağırır. Niyetini anlatıp onunla gelmelerini ister. Kaan ve Cihangir'in soracak soruları vardır. Yukarıya çıktıklarında Cengizhan onları Hümeyra'nın canıyla tehdit eder. Hümeyra'nın başına dayanmış silah ve Cengiz hanın dilinde çıkmak üzere olan sırlar vardır. Silahlar çekilir ve Çağatay hiç beklenmedik bir şekilde babasını vurur

Hiç yorum yok:
Write comments