2.04.2019

Zalim İstanbul 1.bölüm özet. Konu ve karakterler

Hatay da kendi yağıyla kavrulan Yılmaz ailesinin reisi Seher isminde gururlu akıllı bir kadırdır. İki kızı vardır. Cemre ve Ceren. Oğlunun adı Civan'dır. Açık göz ve yalancı kaynanası Neriman da onlarla yaşamaktadır. Aynı memleketli İstanbul da yaşayan zengin Agah Kuruçay kalbi tekleyince abisinin emaneti olan hasta ve yatalak yiğeni Nedim'in geleceğini planlar. Yiğeni için kendi memleketinden çocuğu kabul edebilecek helal süt emmiş bir kız bulmasını ister. Tabi karşılığında kızın ailesini ihya edecektir.

Agah beyin Şeniz isminde sosyetik entrikacı bir karısı; Cenk isminde playboy oğlu; Damla isminde fenomen olmak dışında bir şeyle ilgilenmeyen bir kızı vardır. Şeniz hasta Nedim'i evden yollamak için bakıcılara para verip çocuğun kendilerine saldırdığını iddia ettirir. Niyeti çocuğu konaktan Londra'ya bir kliniğe yollamaktır. Ancak Agah bey odaya koydurduğu kamera ile son hemşirenin foyasını ortaya çıkarıp kadını evden kovar.

Hatay da kaynana Agah beyin emektar hizmetlisi ile anlaşıp Seher'in küçük kızını Nedim'le evlendirmek ister. Kıza ise playboy oğlan Cenk'le evleneceğini söyler. Kız bu uğurda nişanlısının nişanı atmasını sağlar. Kayın validesi Seher'e Agah beyin evinde çalışacaklarını söyler ama kadın kabul etmez.

Cemre müzik tutkusunu sahneye çıkan bir arkadaşı rahatsızlandığında sahneye çıkarak gidermektedir. Annesinin ve erkek kardeşinin haberi yoktur ancak Ceren ablasını kıskanıp birisine Cemre'nin türkü söylerken ki videosunu Civan'a yollar. Türkü barda kızının sahneye çıktığını anlayan Seher içeri girip Cemre'ye tokat atıp eve getirir. Seher kayın validesi ile tartışırken içeride iki kız kardeş kavgaya tutuşur. Devrilen mum yüzünden ev yanar ve mecburen İstanbul'a giderler.

Agah Şeniz'den habersiz gelenleri müştemilatta yerleştirmelerini ister. Agah bey ölen abisinin vasiyeti olan oğlu Nedim'e iyi bakmak istemektedir. Kalbi teklediğinden beri talihsiz bir kaza yüzünden tekerli sandalyeye mahkum yiğenine kendisinden sonra bakacak bir eş aramaktadır

Seher ve ailesi hiç bir şeyden habersiz hizmetçilik yapacaklarını sanarak köşke gelir. Seher Nurten ile kayın validesinin bir şeyler çevirdiğini anlar. Agah bey de gelini olacak küçük kızın gözlerinin fıldır fıldır döndüğünü söyler. Kayın valide bu arada Agah beyden Seher adına para bile alır.

Şeniz kocasının kurduğu kamerayı bozup Nedim'e yine kötü davranmaya başlar. Çocuğa fazladan ilaç verir. Nedim kötüleşince Agah bey müştemilattaki hemşire olan Cemre'yi çağırtır. Cemre tedavi yapar ve sakinleştirici verildiğini söyler. Agah hemen kan tahlili yapsın diye birilerini arar. Şeniz Nedim'e sert davranırken gören Cemre müdahale eder.

Damla da ayrıldığı sevgilisinin sosyal medyaya koyduğu birisiyle görüntüsünü görüp evden çıkar. Yanında da Civan'ı götürür. Barda olay çıkarır. Bar dışında sevgilisi ona el kaldırınca Civan çocuğa kafa atar. Kız arabayla çocuğun arabasına da bir kaç kez çarpar

O akşam 5 yıldır yurt dışında olan oğulları Cenk o akşam döner. Yoldan üç tane hayat kadınını alıp otel odasına gider. Fuhuş operasyonunda göz altına alınan çocuk internete düşer. Agah oğlunu almak için emniyete gider. Cenk eve gelmek istemeyince basının önünde zorla götürür. Evde Cenk çok lakayt davranınca Agah ona tokat atar. Cenk odasına çıktığında oraya yanlışlıkla giren Cemre'yi görüp kızı öper.

Bölüm sonunda Seher; kayınvalidesinin elinde odasında evin beyinden aldığı paralarır görüp olay çıkarır. Kayın validesi durumu saklamak için bir sürü yalan söyler ama kadın inanmayınca "Biz Agah beye kız sattık" der. Seher donup kalakalır

Hiç yorum yok:
Write comments