5.05.2019

Erkenci Kuş 40.bölüm özet. Can ve Sanem 1 yıl sonra yine karşılaşıyor

Star da yayınlanan Erkenci Kuş dizisinde aradan 1 yıl geçmiş. Can bu zaman zarfında dünyayı serseri mayın gibi gezmiş. O gittikten sonra Emre çok çabalasa da şirketi kurtaramamış batmışlar; babası borçları ödeyebilmek için evini satmak zorunda kalmış. Emre ve Leyla işsiz kalmış. Ama bu durumu anne babasından saklayıp evleri tadilattaymış gibi davranıp onların yanında kalmaktadırlar.

Sanem Can'ın gidişinin ardından kriz geçirmiş, klinikte yatmış, terapi görmektedir. Yazdığı kitap "Zümrüdü Anka ve Albatros" çok satan kitaplar arasında yer almış; tüm dünyada yayınlanmış. Klinikte tanıştığı psikoloji mezunu bir kadınla beraber bir çiftlikte kalmakta; krem yapıp kitap yazmaktadır. Yiğit hala yayıncısı ve arkadaşıdır.

Yiğit sakat numarasını sürdürmüş; bastonla zar zor yürüyormuş gibi davranmaktaymış. Muzaffer Güliz ile Papua Yeni Gine'ye gitmiş. Orada evlenmiş ama sonra boşanmış; annesi de malı mülkü satıp Çakal İhsan'la kaçmışmış. İşsiz olan Ceycey ile beraber kalmakta ve Sanem'in bahçesindeki sebzeleri pazarda satarak geçinmektedirler.

Babaları Aziz bey gelir. Tavuk kraliçesi Remide hanım ile beraber Can ve Sanem'i bir araya getirmek için plan yaparlar. Ceycey şirket battıktan sonra isim hakkını Sanem'den aldıkları parayla alırlar. Deren de yeniden Fikri Harika için çalışmaya başlar. Aziz bey Can'ı arayıp görüşmek istediğini söyler. Sanem'im çiftliğine çağırır. Can ve Sanem karşılaşır. İkisi de kötü olur. İkisi de kırgındır. Sanem'in kötü hallerini bilen herkes kızın yanında olur.

Aziz bey hasta numarası yapıp Sanem'in evinde 1-2 gün kalır. Arazinin sahibi kadınla tanışır. Kadın onun ilk ve tek aşkıdır. Hüma hanımı ise görmek bile istememektedir. Can Sanem'in evine bir şey için gittiğinde onun Yiğit ile konuştuğunu duyar. Konuşmanın bir kısmını durduğu için kızın onunla dünyayı gezeceğini zanneder. Tekrar gitmeye karar verir. Sanem arkasından iskeleye kadar gider. Can kızın kitabındaki bir yeri okuyup tekneyi kasten bozar ve geriye bakar.

Hiç yorum yok:
Write comments