13.09.2019

Şampiyon 1.bölüm özet. Fırat Bölükbaşı'nın hikayesi

Kafkas yani Fırat Bölükbaşı genç yetenek vaad eden bir boksördür. Hayatının maçına çıkmak üzeredir. Hocası karşısına çıkar ve elinde tuttuğu rapora rağmen maça çıkarsa hakkını helal etmeyeceğini söyler. Karşısındaki rakip ise 2 altın kemeri, Avrupa ve Dünya şampiyonu olan çok sevilen bir boksör Necdet Suphi Özer'dir. Hocası ona kızıp yanında ringe çıkmaz ama gidemeyip otoparkta bekleyip radyodan dinler. Oğlu Zafer ringde yanındadır.

Fırat yere düşmeden önce sert bir yumruk yer. Aynı anda hamile karısına da sancılanır. Eylül'ün hastaneye gitmekte olduğunu, güneş adını koyacakları çocuğunun doğmak üzere olduğu haberini alan Fırat yerden kalkar. Ard arda yumruklarla rakibi sersemler. Hakem heyetinden Tansel isimli birisi hakeme devam ettirmesi için işaret yapar. Maç başlayınca Kafkas bir yumruk daha atar. Necdet'in antrenörü havlu atar ama Kafkas onu görmeyip yumruğu atmıştır. Necdet yere düşer.

Kafkas hemen hastaneye gider. Normal doğuma beraber girmeyi planlarken karısını sezeryan için ameliyathaneye alırlar. Kadın bir daha ringe çıkmaması için ondan yemin, söz alır. Kafkas orada karısının doğumda öldüğünü de rakibinin kalbi durduğu için öldüğünü de öğrenir. Karısının ölümünün ardından bebeğini kendisi büyütür ama çocuk da annesinin hastalığı vardır. Artvin'deki doktor orada yapacağı bir şey kalmadığını öğrenir.

Artvin de yıllardır Güneşle ilgilenen doktor İstanbul da pahalı bir bir doktoru  tavsiye eder. Fırat oğlu ile İstanbul'a gelir. Abisinin evine gider ama orada yengesi problemli bir tiptir. Oldukça söylenince evden daha o gece çıkarlar. Kötü bir otele giriş yapıp bir de 1 haftalık peşin öderler. Ertesi gün doktoru bulup konuşur. Tahliller ve muayenelerin 12 bin; tedavinin ise 500 - 600bin lira tutacağını söyler. Kafkas umutsuzluğa kapılır

Mehmet Suphi'nin oğlu Kerem delikanlı olmuş; sürekli antreman yapıp bilenmektedir. Halası Suna'ya okulu bıraktığını söyler. 7 Yıl önce oğlunu kaybeden babaları o günden beri hiç tepki vermemiş; hiç konuşmamıştır. Ailenin bütün sorumluluğu kızı Suna'nın omuzlarındadır.

Fırat Zafer'i arayıp İstanbul da olduğunu söyler. Babasından saklı salondan çıkıp Fırat ile buluşur. Olanları anlatır. Zafer; Neslihan ismindeki kız kardeşine Fırat'ın geldiğini söyler. Kız çok sevinir.

Fırat ve oğlu akşam otele döndüğünde fuhuş yüzünden mühürlendiğini, içerideki eşyalarını da konaklama için verdiği parasını da alamaz. Atm.den para çekmek için hamle yapınca bir şebeke tarafından hesabının boşaltıldığını öğrenir. Karakola gidip şikayetçi olur ama parasını alması uzun sürecek gibi görünmektedir. Oğlu ile gece atm.de kalırlar.

Neslihan'ın çalıştığı spor salonuna iş görüşmesine giderler. Kafkas'ın formdan düştüğünü, ringde birini öldürdüğü için namının kötü olduğunu bahane edip işe almazlar. Neslihan da ona neredeyse hakaret ettikleri için işi bırakır. Hocasının olduğu salona giderler ama adam yüzüne bile bakmaz. Sonrasında çocuklarıyla konuşup Kafkas'ın neden geldiğini öğrenir. Sabah da çağırmasını söyler.

Fırat oğlunu da alıp gider. Metro ile gidip gelirler. Çocuk aç olduğunu söyleyince bir hayır kurumunun yemek dağıtımına giderler. Güneş yemeği yiyip hapını içmeden bayılır. Suna kim olduğunu bilmeden Güneş'i çalıştığı hastaneye yatırır. Onlar taburcu olduktan sonra Suna tahlilleri görür ve hocasıyla konuşup yardım ister. En azından aile tedavi için parayı bulana kadar çocuğun hastalığının ilerlemesini engelleyebileceklerini söyler.

Tansel; Uraz ismindeki boksörüne afiş bastırır. Onun ofisinde Kerem; adamla karşılaşır ve kavga ederler. Tansel Kerem'le babasıyla ilgili konuşur. Hemen ardından Necdet Suphi ölmeden önce aslında maça rakip genç ve güçlü olduğu için çıkmak istemediğini, son bir kaç maçtır ayarlanmış maçlara çıktığını, yine öyle maç istediğini öğreniriz. Tansel onu tehdit ettiği için çıkmışmış

Hocası "Fırat'a oğlunu evime alırım; bir oda yaparım ama sen burada kalırsın" der. Güneş babasından ayrı kalmak istemez ve babasıyla salonda kalır. Ringe yatak yaparlar. Hastaneden arayıp iyi haberi verirler. Herkes çok sevinir ve hastaneye giderler. O sırada Suna da hastanın dosyasına bakarken babasının kimlik bilgilerini görür. Şoke olmuşken içeri giren Fırat ile acı içinde yüzleşir.

Hiç yorum yok:
Write comments