8.12.2019

Sevgili Geçmiş 7.bölüm özet. Cahide bütün izleri yok ediyor

Cemal Cahide'yi tehdit edip ertesi gün kendisiyle evlenmesi için zorlar. Cahide ise bunu kızlara amcalarıyla evleneceğini nasıl söyleyeceğini düşünmektedir. Evdeki hizmetliyle yüzleşir. Sonrasında Cemal'den kurtulabilmek için ceza evinden arkadaşını arar ve durumu isim vermeden anlatıp silah bulmasını ister. Arkadaşı akşam silahı getirir. Cahide o akşam kızlarıyla son kez yemek yediğinin farkında onları birbirine emanet ederi

Sinan ise bir gece evvel Deren'in İpek'e babasını öldürdükleriyle ilgili konuşmalarını duymuş; sabah İpek ile yüzleşmiştir. Sonrasında kızla konuştuklarını düşünmeye başlarken kızlar da durumu konuşurlar. O sırada polisler ve Akif amca gelir. Arabanın yerini bir erkeğin arayıp ihbar ettiğini araştırıp arabayı bulduklarını söyler. İpek gelişmeleri Afet annesine anlatır

İpek Sinan'a gidip "Sen mi ihbar ettin?" diye sorar. Ama adam "İstesem de edemem. Ben sana aşık oldum" der. İpek bir şey söylemeden gider. Çarşıda karşılaştıklarında konuşurken Refik; Sinan'ın karşısına çıkıp "Baba katili" diyip kavga çıkartır. İpek Refik'i durdurup kızıp yollar.

Azra "Gidip teslim olucam" diye tutturunca Deren onu gitmemeye ikna eder. Kılar eğer Sinan ihbar etmediyse kim veya niye gerisini söylemiyor diye düşünür ama işin içinden çıkamazlar.

Azra Mahir'e gider. Oradaki bir kızı kıskanınca ikili sevgili olmaya karar verir.

Kenan Deren'e aldığı bir arsayı gösterip evlenmek istediğini ve orada onunla yaşamak istediğini söyler. Deren ise hayatındaki kaoslar yüzünden adama erken olduğunu, onu tanımadığını söyler. Kenan kötü huylarını sıralayınca Deren de kem küm edince bu teklifin erken olduğuna karar verirler

İpek de Sinan da aşk itirafını düşünür. Kenan da bir kez daha kızın cevap verdiği anı düşünür ama işin içinden çıkamaz. İpek Sinan'ın yanına gidip O da aşkını itiraf eder ama etrafın tepkisinden çekinmektedir. Ama Sinan etrafa karşı savaşmaya hazır olduğunu söyler. Ertesi gün İpek yakalanma korkusunu konuşur. Sinan "buralardan kaçıp gidelim" der.

Kenan ise hala fabrikayı kim yaktırdığını bulmak için Sadullah'ın peşindedir. Adamları bir iz bulur. Evini basar. Döverek konuşturur. Fabrikayı yaktırtanın Cemal Karalar olduğunu öğrenir. Kenan şaşkındır.

Cahide nikah günü sabahında kızları uyuyorken çıkıp avukatla beraber Cemal'e gider. Adamın bıraktığı beyaz takım elbiseyi giyer. Çantasında arkadaşından aldığı silah vardır. Kızlar uyanınca annelerini arar ama ulaşamazlar. Cemal; kadının çantasındaki silahı fark edip yüzleşir. Ancak kadın bu kez de yolda direksiyona müdahale edip aracı yoldan çıkarır. Araç denize burun üstü çakılır

Oradaki bir gemi durumu fark edip müdahale eder ve ambulansı arar. Cemal yolda sürekli "Beni bırakın Cahide'yi kurtarın" diye sayıklar. Adam kurtulur ama kadını bulamazlar. Polisler de Cemal'in adamları da Cahide'yi arar. Kızları da sevgilileri de merakla arama çalışmalarını beklerler. Çilem; annesine vakti zamanında bir şans vermediği için pişman ve üzgündür.

Cahide'yi balıkçı yaşlı bir karı koca bulur. Kadın onlardan kimseye hiç bir şey söylememesini ister. İyileştikten sonra Afet anneye gider. Afet İpek'i arayıp restorana çağırır. Cahide ortaya çıkıp Cemal ile ilgili gerçekleri anlatır. Cemal'in elindeki fotoğraflardan bahseder. Cemal'in evine girip yedeklerini bulmaya gönüllü olur. Mezarın yerini de bildiğini söyler.

Kızlar hiç bir şey olmamış gibi amcalarını akşam yemeğine çağırır. Cahide o sırada camı kırıp Cemal'in evine girer. Çilem'den öğrendiği odasını bulup kutuyu ve laptopu alır. Cemal'i alarm şirketi arayınca eve girer ve Cahide'nin düşürdüğü kolyesini bulur. Hem delilleri kaybetmiş; hem de Cahide'ye yenilmiştir. Aklına Tekin'in gömüldüğü yerden başka delili kalmadığı gelir ve oraya gider. Toprak kazılmış; ceset alınmıştır. 


Hiç yorum yok:
Write comments