28.06.2022

Tozluyaka 1.bölüm özet. Ali ve arkadaşları öldürülen Vefa'nın katilinin peşinde


Fox tv ekranlarında yayınlanmaya başlayan Tozluyaka; aynı isimli semtinin çocukları Ali, Zeyno, Vefa ve Arap (Sinan)'ın hikayesidir. Çocukluktan beri çok iyi dört arkadaştırlar.  Ali'nin Derya isminde mahallede fırıncılık yapan bir annesi, Zeyno'nun hafif meşrep bir annesi, Vefa'nın unutkanlık sorunu yaşayan babası; Arap'ın abisi ve babası vardır. 

Berk ve sevgilisi Cemre; Berk'te gözü olan ve Cemre'ye en iyi arkadaşı gibi davranan Hazal, Berk'in yancıları Ege ve Çağrı ise özel bir kolejde okumaktadır. Berk okulun sahibi Kenan Yağızoğlu'nun oğludur. Cemre'nin annesi kızının sürekli güzel ve zayıf görünmesi için kıza baskı yapmaktadır. Çağrı ise okulda öğretmen olan Önder'in oğludur. 

Vefa yakınlardaki özel bir kolejde burslu okumaktadır ve o gün onun doğum günüdür. Arap'ın abisi bir gezi teknesi ayarlar. Orada eğlenirlerken Berk ve etrafındakiler hemen yanlarındaki yattadır. İki grup arasında kavga çıkacakken karşı taraf Vefa'yı tanır ve olay sakinleşir. 

Cemre denize girdiğini Hazal'a söyler ama kız Berk'e söylemeyince yat oradan uzaklaşır. Cemre'yi denizden Aliler kurtarıp karaya çıkar. Berk ancak limana yanaşınca sevgilisinin olmadığını fark etmiştir. İki grup arasında laf dalaşı olurken Cemre sevgilisine trip atar ve ayrılır. Giderken Hazal; Vefa'yı o gece okuldaki konsere çağırır

Vefa; Hazal'dan hoşlanmakta ama açılamamaktadır. Arkadaşları Vefa'yı kıza açılması için gaza getirirler. Onlarında konsere gelmesi için Vefa ısrar eder. Ali ve diğerleri okula giremeyince Vefa konserde tek kalır. Hazal'a ondan hoşlandığını söyler ama kız aşağılayıp alay edince Vefa çok üzülür. Sonraki sahnede Berk ve arkadaşlarının Vefa'yı dövdüğünü görürüz.

Ali ve arkadaşları Vefa kendilerini arayıp çağırdığı için koleje gelir. Vefa'yı ararlarken çocuk çatıdan aşağı düşüp ölür. Okul yönetimi olayın intihar olduğunu söyler. Vefa'nın kanında uyuşturucuya rastlanmıştır. Ali ve diğerleriyle Berk ve arkadaşlarına bir kez izlenebilen bir görüntü atılır. Orada Berkler Vefa'yı acımasızca dövmektedir. Aliler Berkleri bulup önlerini keser ve çocukları döver. Berkler ise Vefa'nın olay gecesi Hazal'a tecavüz etmeye kalktığını iddia eder.

Berkler ve babaları Alilerden şikayetçi olur ama Derya gelip çocukları kurtarır. Çocuklar kendi aralarında da tartışınca bir süre konuşmazlar. Derken bir gün Ali eve geldiğinde kapının önünde kolejin Vefa anısına burs vereceği sınavın kitapçığı var. Cevaplar işaretlenmiştir. Tek yapmaları gereken cevapları ve soruları ezberlemeleridir. Ayrıca kitapçığın yanında "Ali öldürüldü. katil okulda" yazan bir de kağıt vardır. Üç kafadar sınava çalışır ve başararak okula girerler. 

Hiç yorum yok:
Write comments