2.07.2015

Diriliş Ertuğrul 26. bölüm özet. Sezon finali. Süleyman Şah ölüyor


Geçen bölüm sonunda Titus oba yakınlarında nehir kıyısında silahsız yakaladığı Gündoğdu'ya ok atar. Onu gören Selcan hiç düşünmeden kocasının önüne geçer ve vururlur. Titus hemen bir ok daha atar, Gündoğdu kenara çekilip kurtulur. Adamın yeni bir hamle yapmasına ise obadaki alplerin Gündoğdu'ya doğru gelmeleri ve seslenmeleri engel olur. Titus kaçar. Selcan tedaviye alınır.

Titus birisiyle buluşup adam toplamaya başlar. Kayılarla ilgili malumat alır ve onların diğer Türkmen beyleriyle bir kervansarayda toplanacağını öğrenir. Selçuklu'dan da bir emir gelecektir. Titus Kayılara tuzak kurmaya karar verir. 

Süleyman şah hasta olmasına rağmen oğulları ve Ertuğrul'un alpleriyle kervansaraya doğru yola çıkar. Titus'un tuzak kurabileceğini düşünüp başka bir yoldan giderler. Titus o zaman kervansaray yakınına gidip içerideki adamının ona bilgi getirmesini bekler. Turgutlar da tetiktedir. Kervansaraydan bir hizmetlinin ayrıldığını görünce takip edip Titus'un yerini öğrenirler. Beylerine haber verirler. Afşin beyin de katıldığı baskınla hem Titus hem adamları öldürülür

Kervansaraydaki toplantıdan Anadolu'ya gitme, Selçuklu'ya destek olma kararı çıkar. Ertuğrul ilk defa orada Ak Sakallılar'la tanışır. Onlardan talimatları alır. Geri dönüş yolunda Süleyman şah bir dereyi geçerken sırtındaki çıban yüzünden ölür. Ölüsünü oraya gömerler ve atını obaya getirirler. Herkes yastadır. Ancak metanetli davranırlar. 

Obanın beylik vekaleti Hayme anadadır. Kocasının gittiği toplantıdaki karar uyar ve obasının Anadolu'ya göç etme kararını alır. Kayılar bir kez daha yola çıkar. 

Hiç yorum yok:
Write comments