31.03.2016

Diriliş Ertuğrul 52.Bölüm Özet. Gümüş Tekin yakalandı. Gündoğdu ölüm döşeğinde

Ertuğrul Aytolun'un gerçek yüzünü ortaya çıkarmak için plan yapmıştı. Tuğtekin Aytolun'un itirafını duymuştu.  Aytolun, Selcan ve Banu Çiçek savaşmaktadır. İki kadında kaçar. Banu Çiçek "Yarın akşam Ertuğrul'a delili vericem" diyip gider.

Gündoğdu'nun kolunda bir çıban çıkmıştır ve canını yakmaktadır. Kervansaraya gidip Sadettin Köpek ve Gümüş Tekin'le buluşur. Obaya döndüğünde ise Aytolun, Goncagül ve Gümüş Tekinle ilgili gerçekleri duyar ve çok üzülür. fenalaşır. Artuk bey "çıban kötü huylu olabilir kolu kesmek gerekebilir" der.

Uç beyimiz Gümüş Tekin obaya gelir ve ona tabii olanlara kese kese altın dağıtır. Herkes rolünü iyi oynar. Kabul etmiş gibi yapar. Ertuğrul zaten kabul etse işkillenileceği için lafını söyleyip çıkar. hayırlı olsun demez:) Hayme Gümüş tekin ve Tuğtekin'i akşam yemeğe davet eder. Orda Doğan Alp'i kervansaraya götüreceği ve öldüreceğini söyler. Ertuğrul'un alpini kaçırıp devlete karşı çıkmasını ummaktadır. Ertuğrul isyan etti, bende onu öldürdüm demek istemektedir.

Gece Aytolun Tuğtekin'i Ertuğrul'a karşı çıksın diye kıskırtmak için eşi Gökçe'nin bir zamanlar Ertuğrul'da gönlü olduğunu anlatır. Tuğtekin eşiyle yüzleşir. Kız doğruları anlatır.


Gündoğdu fenalaşmıştır. Artuk bey "kara mantar lazım" der. Selcan hemen toplamaya gider. onu yolda gören Halime de onunla gider.  Goncagül Selcan'ı tek başına giderken görüp Aytolun'a haber verir. İki kadın kılıçları alıp yola çıkar. Hayme anadan Aytolunla ilgili gerçekleri öğrenen Gökçe ikisini görüp Hayme anaya haber verir.

İki kadın Halime ve Selcan'ı tenhada kıstırırlar. Silahları olmamasına ragmen savaşırlar ama Aytolun Halime'nin karnına tekme atar. Halime yere düşer. Selcan'ın da dikkati dağılır. Goncagül'ün kılıcı boynundadır. Hayme ana yanında Gökçe ve bir adamıyla o an gelir.

Gündoğdu Selcan'ın adını haykırıp  bayılır. Artuk bey öldü der.

Ertuğrul önce Doğan Alp'i kurtarır. Sonra adamları ve abisiyle Gümüş Tekin ve Selçuklu askerleriyle savaşır. Ancak kimseye kılıç sallamazlar. Yaralamazlar.
Gümüş Tekin yakalanır. Korkut beyi öldürdüğünü söyler bu konuşmayı Tuğtekin duyar.
Dizinin sonunda Tuğtekin'in kılıcı Gümüş Tekin'in boynundadır.






Hiç yorum yok:
Write comments