29.05.2016

Hanım Köylü 6. bölüm özet. Düzgün ve Ebe Nene Koptagel'den köyde kalmasını istiyor

Ferit Düzgün ağaya yakalanınca Reşat aganın takdiğini uygulayıp dua okumaya başlar. Düzgün inatla elinde tüfekle başında bekler. Münasip bir dille onu kızından uzak durması için uyarır. Sabah namazı zamanı gene Ferit kızın penceresine gider. Küçük kız kardeş camı açar. Düzgün gürültüye duyup geldiğinde Ferit kaçar; kız da uyurgezer taklidi yapar.

Macir İsmail; Reşat aga'nın kendisine kız kardeşini illaki verecek olduğunun haberini eve döndüğünde Laz İsmail'e söyler. Aralarında kavga çıkar. Reşat ağa Koptagel'i evde görünce şaşırır fakat kız kardeşinin gözlerinin Koptagel'in yanında düzeldiğini görünce şaşırır. Sabah ebe neneyi götürmek için Ferit yardım eder. İlkgün rüyasında aşık çağlayanında Ferit ile buluştuğunu görerek uyanır.  Düzgün Erol'la bal yapımı, peteklerle ilgili görüntüler var.

Fikri sabah karavanı hareket edince Koptagel'i ezdim zanneder. Elmas Koptagel'i bulamayınca merak eder. Fakat Koptagel Reşat ağanın evinde gayette rahatı yerindedir. Şaşı olan kız ona mükellef bir kahvaltı sofrası hazırlamıştır. Reşat ağa Koptagel'den Elmas'ı tavlamasına yardım etmesini isteyince Koptagel onu balkondan aşağı atar. Tam o sırada oradan geçen İsmailler onu kurtarır. İsmailler kendileri de Reşat'ı şikayet edeceği için Koptagel'ınde şikayet etmesi için telkinde bulunurlar.

Ferit sonrasında ebe kadının evinde onunla sohbet eder. Hanım köyden kız almak veya kaçırmayla ilgili konuşurlar. Fikri evinin fotograflarını çekerken Erol ona odunla vurur. Kızlar Fikri'ye yardım eder. O sırada da Elmas'ın telefonu çekmediği için küçük kızın telefonuyla Ferit'i arar. Böylece Ferit'in telefon numarasına ulaşırlar. Ferit ve İlkgün aşk çağlayanında buluşur

Muhtar kadın Macir İsmail'i tedavi eder. Reşat onu dövdüğü için ondan şikayetçidir. Kadınlar meclisini toplayıp Reşat'ın yargılanmasını ister. Reşat'ın şaşı olan kız kardeşi Koptagel için ağlamaktadır.

Oralı olan İsmail Reşat'tan arabasını alıp Marmaris'e gidecekken Reşat'a muhtar kadın telefon eder. "Elmas hanım seninle Marmaris'e gitmek istiyor" der. Elmas köy meydanına gelen Reşat'tan Koptagel'in gece onlarda kaldığını öğrenince hakkaten de Marmaris Reşat birlikte gider. Bunu duyan Koptagel sürekli Elmas'ı arar ama kadın telefonunu kapatır. Beraber pahalı bir restaurantta balık yerler. Fotograflar çekerler.


Ebe nene Koptagel ile sohbet eder. Kadın "Sen İstanbul'u bırak. Sana burdan kız alalım" der. Sonra Düzgün ile konuşur. O da kadın gibi İlkgün'ü münasip görmektedir.

Ferit ebe nene ile konuştuklarını bahane ederek İlkgün'le buluştuğunda kızı kaçmak için ikna etmeye çalışır. Restleşirken önce Ferit suya düşer sonrasında Ferit kızı suya çeker. Sonra kıyafetlerini kurutmak için üzerlerinden çıkarırlar ve suya çıplak girerler. Kıyafetler kuruyunca da giyinir dönerler.

İsmailler Düzgün'ün kahvede olduğunu öğrendiklerinde kızları görmek için eve giderler. Her biri kendisine ait kızla görüşürken İlkgün aşk çağlayanından gelir. İlkgün evden içeri girer girmez babaları da arkasından Koptagel ile birlikte eve gelir. Koptagel'in aklı Elmas'tadır. Moralini düzeltmek için sevdiği yemeği yapmaya karar verirler. Çiğköfte :)

Cüneyt yolda abisiyle konuşur. "Sakın Bengüsu'ya köye getirme" der. O da kızı bir benzincide tuvalette bırakır. "Sen Marmaris'e git. Ben sonra seni alıcam" der. Cüneyt köye gelir babası ve abisiyle su kenarına gider. Laz İsmail'i otoparkçı zannedip arabayı anahtarıyla ona verir.

İsmailler de Marmaris'e Reşat'a bakır tepsi almaya giderler. Ebe nineye motorbisiklet alırlar. Bengüsu Marmaris'te önce arabasını sonrasında da İsmailleri bulur. Ferit'in sevgilisi olduğunu söyleyince onu köye getirirler. Düzgün'ün küçük kızı Cüneyt'ten hoşlanmıştır. Koptagel İlkgün'e Ferit ile Bengüsu'nun sevgili olduklarını hatta nişanlı gibi olduklarını söyler.

Elmas Marmaristen dönüşte Düzgün'e uğrar ve Koptagel'in kızlara özellikle İlkgün'le olan yakınlığını kıskanır. Fikri oğlunun evden getirdiği haciz kağıtlarını görünce rahatsızlanır. Oğulları panikler.




Hiç yorum yok:
Write comments