2.06.2016

Diriliş Ertuğrul 60. bölüm özet. Kayı obası ikiye ayrılıyor

Ertuğrul; Sungur Tekin'i yaralı bir şekilde obaya getirir. Gündoğdu'nun gaz vermeleriyle Ertuğrul'u dinlemeden Hayme Ana kardeş kanı döktüğünü duyduğu için Ertuğrul'a tokat atar. Artık gerilen ipler kopmuştur. Ertuğrul ve Halime otaglarını başka yere taşırlar. Yiğit; alplerle beraber aynı çadırda güvende kalmaktadır. Sungur Tekin'in hayati riski yoktur.

Gündoğdu beylik makamına talip olacağını açıklar. Ertuğrul da abisine "Artık bu obayı sana emanet edemem. Ben de beyliğe adayım" der. Kardeşler de Karıları da lobi çalışmaları yapmaktadır. Sungur Tekin Gündoğdu'ya destek verirken; Dündar abisi Ertuğrul'la beraber olacağını söyler.

Hayme ana obanın dağılmasından endişelidir. Kardeşler birbirine düştüğü için de endişelidir. Sadettin Köpek Dodurga beyi aracılığıyla kendinden geldiğini söylemeden Gündoğdu'ya altın gönderir. O ana kadar alplerin de desteğini alan Ertuğrul açık ara öndeyken bu altınların ortaya çıkması ile ibre Gündoğdu'dan yana döner. Ve yapılan toyda Gündoğdu Kayı obasının yeni bey seçilir.

Ertuğrul kendisine inanan bir avuç insanla da olsa gitmekte kararlıdır. Hayme ana o gece otagında son kez beraber yemek yiyelim der. Fakat yemek Ertuğrulların yemeği terk etmesiyle son bulur.
Ertesi gün Gündoğdu yine de "Kardeşim gitme kal" der fakat Ertuğrul Yiği'in yerini söylediği, seçimi kazanmak için altın dağıttığı için ona kırgındır. Yine de iki kardeş sarılıp ayrılırlar.

Haftaya sezon finali varmış :( Ertuğrul'un çıktığı bu gaza yolunda yeni olaylarını merak içinde bekliyor olucaz


Hiç yorum yok:
Write comments