1.06.2016

Kış Güneşi 15.bölüm özet. Efe; Nisan ve Bora'yı flört ediyor sanıyor

Nisan geçen bölüm lösemi olduğunu öğrenmişti. Bu bölüm Bora sayesinde bunu atlatabileceğini düşünmeye başladı. Bora'nın kız kardeşi de lösemiden ölmüşmüş. Nisan hastaneye gittiğinde babası ile de konuşur. Ertesi gün ameliyata girecekmiş ve çıkamama ihtimali varmış. Diğer kızı Seda'yı da görmek istediğini Nisan'a söyler. Nisan da Seda'ya gidip olayı anlatır. İkna etmeye çalışır ama pek ikna olacak gibi görünmüyor malesef.

Efe geçen bölüm Kadim'in babasının katili olduğunu öğrenmişti. Bu bölüm Kadim'i babasının mezarlığa götürür. "Benden değil; babamdan özür dile" der. Efe; Fatma annelere gece gitmediği için anneler biraz endişelidir. Efruz sürekli Efe'yi aramakta ama Efe telefonu açmamaktadır.

Seda da pek iyi durumda değil çünkü o gün Mete'yle ilişkilerinin başladığı gün imiş. İlk aşkı olan Mete'yi çok özlemektedir. Nisan şirkette yapılan bir toplantıda iş saatlerini azaltacağını söyler. Efe bunun nedenini sorgulasa da Nisan lösemi olayını anlatmaz. Seda o akşam tek başına yemeğe çıkıp içip ağlar. Şirketten bir kız görüp Efe'yi arar. Efe gelip onu alır; eve götürür. Biraz yanında kalır.

Kadim de kızının suçlayan bakışlarıyla yaşayacağı için mutsuzdur.Tam teslim olmaya gidecekken Efe'den karısının ölüm haberini alır ve eve kızına döner. haberi verir. Baba kız sarılıp ağlaşırlar.

Nadide; Bora beyin fotoğraf çerçevesini kırdığı için ve şirketteki kızların onun Bora beyle ilgili dedikodu yapmasından rahatsızdır. Sevgilisi Burak kıza tek taş yüzük alır. Evlilik teklifi provaları oldukça komik görünüyor. Akşam yemeğinde kıza evlenme teklif eder. Nadide de kabul eder.

Bora; Nisan'ın moralini yükseltmek için evine filmler, yemekler le gelir. Sonrasında Nadide onu arar ve "Nisan abla yarinki kız istemeye sen de gelir misin?" der. Nisan kabul eder. Fatma anne kız isteme merasimi için telaşlıdır. Börekler çörekler yapar. Baba ise kızı evlenecek diye üzgündür.

Yakup ameliyata giderken kızıyla helalleşir. Sonrasında bir kez daha Seda'yı arar ve yine çağırır. Seda hastaneye gelip babasını yoğun bakımda görür.

Fatma anne kızının sözü için Leyla hanımı da çağırır. İsteme ve söz çok iyi geçer fakat Leyla geldiğinde Nisan'a ters ters laflar eder. Nisan çıkıp gider. Ertesi gün şirkette herkes Nadide'yi tebrik eder. Akşamki şirket yemeği herkesi heyecanlıdır. Nisan gelmiycem dese de Bora onu evine gelip zorla götürür. Onları beraber gören Efe; Nisan'ı kıskanır ve gece evine gider. Nisan "Yüzüğü çıkardım diye seni unuttum mu sandın? Sen beni hiç mi tanımadın?" der ve onu evinden kovar.

Ertesi gün Efruz; Efe ile konuşur." Nisan'a ve bana haksızlık yapma. Biz masumuz" der. Efe yüzüğü tekrar vermeyi planlayarak kızın evine giider. Nisan'ın ilk kemoterapi günüdür. Bora onu çıkışta alır kız oldukça kötüdür. Evin önünde araçtan indiğinde Bora'nın desteğiyle ancak yürüyebilir. Ama onları sarılmış beraber yürürken gören Efe yanlış anlar ve elinde tuttuğu yüzük şaşkınlığından yere düşer.



Hiç yorum yok:
Write comments