6.11.2016

Kalbimdeki Deniz 3. Bölüm Özet. Deniz bebeğini aldıracak mı?

Geçen bölüm Deniz bayıldığında Mirat onu hastaneye götürmüş orada doktordan hamile olduğunu öğrenmişlerdi. O sırada içeriye girmek üzere olan Ece de bu haberi duymuş; olay çıkartmıştı. Kız bu hamilelik haberine büyük tepkiler verip kesinlikle doğurmasını istemez. "Doğurursan çekip giderim" der. Deniz de ne yapacağını ne düşüneceğini bilememektedir.

Deniz'in hamile olduğu haberinden sonra Mirat yemekleri beraber yemelerinde ısrar etmeye başlar. Bu Diyar'ın daha da hırslanmasına sebep olmaktadır. Akşam yemekte daha sonra da bahçede Deniz'e laf sokar ve sürekli her fırsatta Fikriye'ye gidip yalan yanlış bilgiler verip kızı çekiştirir.

Fikriye dedikodularına ve fesatlıklarına devam ederken bu kez karşısına Mirat dikilir ve defalarca kez kadını tersler. Sonradan öğreniriz ki gençken Mirat'a yanıkmış.

Ece okulda erkek arkadaşına asılan ve ailesi ile ilgili sorular soran kızın üzerine kahve döker. Müdür annesinin okuluna gelmesini ister. Kız bahaneler üretse de kadın annesinin gelmesi konusunda ısrarcıdır. Ece komşu kızla bu konuyu konuşurken Mirat onu duyar ve okula gidip müdür ile konuşur

Hülya Ece ile buluşup yemek yerler. Kızın haftasonu onda kalması için izin ister. Kocası ise kızın haftasonu kalmasını dahi istemez.

Diyar bileziğini satıp kendine telefon alıp memleketindeki arkadaşını araryıp haberlerini alır. Parkta otururken gelen bir adamı peşindeki adamlardan birine benzetip panik yaşar. Ayakkabıcının oğlu Mustafa onu ezilmekten kurtarır.

Alihan sevgilisi ile yaşarken mutludur. Hülya sevgilisini arar ve Deniz'in hamile olduğunu söyler. İkisi de kadının aldırmasını isterler. Alihan da eski karısı ve çocuklarından haber almak için avukat arkadaşı Hülya'nın kocasını arar. Adam duşta iken Hülya açar ve "Deniz'le çocukları iyi; onları bir daha arama." der. Adam fotograflara bakarken yakalayan sevgili trip atar.

Fikriye kendisine gelen bir komşusuna Deniz ile evlendirmek için çalışmalara başlar. Deniz'i evine çağırır. Fotografını çekip yollar. Akşam istemeye gelirler. Ece'nin de katkısıyla kavga büyür

Ertesi gün Ece Fikriye'nin kızının bir arkadaşına gider ve telefonunu da kapatır. Deniz telaşlanır. Mirat ile beraber aralarken Mustafa onu bulup olaylar büyümeden geri getirir.

Deniz kızının tavırları ve evden kaçmasından sonra bebeği aldırmaya karar verir. Hülya'yı arar. Hülya da Alihan'ın sevgilisini arayıp "Deniz bebeği aldırıyor" der. Beraber doktora giderler. Mirat da eve geldiğinde Deniz'in göremeyince babasından bebeği aldıracağını öğrenip oraya gider ve kadının bebeği aldırmasını engeller.




Hiç yorum yok:
Write comments