19.01.2017

Diriliş Ertuğrul 73. bölüm özet. Hainler için yaşasın cehennem

Trt1 kanalının reytinglerde birinciliği kimselere bırakmayan dizisi Diriliş Ertuğrul'da geçen bölüm Ertuğrul Hanlıpazar ile ticareti kesen Karacahisar tekfuru ile görüşmek için kaleye gitmişti. Vasilyus'un düzenlediği bir tuzakta ise tekfurun kızı Helena yaralanmıştı. Kayı kıyafetleri giyen kişilerin saldırısına uğrayan kız kaçarken Bamsı alpin kollarına düşmüştü. Vasilyus'a bir ulak gelir ve kervana saldırıldığı tekfurun kızı Helena'nın da Kayılar tarafından öldürüldüğü haberini getirir. Tekfur da adamları da Ertuğrul bey ve alplerine saldırır

Bamsı alp kızı bu bölüm Hanlıpazar'a Artuk beye götürür. Kızın yaralarını saran Artuk bey Kayı oku gibi dizayn edilmiş oku gördüğünde kendilerine bir oyun kurulduğunu anlar. Kalede tekfurun yanında bulunan Ertuğrul yine zekasını ve kılıçtaki maharetini konuşturarak tekfuru esir alır ve bir anlaşma önerir. Alpleri gidip kızını bulacak ve ya suçluları bularak onlara getirecektir. Güven tesisi için Ertuğrul kalede tekfur ile taht odasında kalacaktır.

Alpleri bu haberle hana giderler ve orada Helena'yı yaraları sarılmış yatarken görünce çok mutlu olurlar. Artık beylerini kurtarabilmek için tek yapmaları gereken kızı kaleye belirtilen sürede götürmektir. Tabi Sadettin Köpek'in de bu durumdan haberi olur ve Ural ile Vasilyus'a gidip anlaşma yapmasını ve kızın handa olduğu haberini vermesini ister. Helena da bu arada durumu anlamış; Kayılara yardım edip babasına ulaşmayı istemektedir. Kızı türkmen gibi giydirip yola çıkarlar.

Ural ve Vasilyus müttefik olurlar. Vasilyus'un yine Kayı kıyafeti giyen adamlarıyla kızı götürmek için yola çıkan konvoya baskın verir. Alpler çok iyi savaşsa da Tüccar Hasan olarak tanıdığımız şahıs önderliğindeki Vasilyus'un adamları ok atmak üzere beklemektedir. Kimliği belli olmayan biri Kayı alplerine ok atacakları etkisiz hale getirir ve hatta savaşan sahte Kayı alpi kılığındaki düşmana ok atarak kazanmalarını sağlar. Sonrasında görürüz ki bu kişi Candar beyin oğlu Aliyar'dır.

Bütün geceyi Ertuğrul ile geçiren tekfur onun zekasından ve ileri görüşlülüğünden etkilenir. Bu kadar sahici ve namuslu olması hoşuna gider. Ertuğrul ise tekfuru sürekli haini kendi adamlarında aramasını söyler. Vasilyus'u işaret eder. Adam oğlu gibi gördüğü komutanından bu ihaneti asla beklememektedir. Ertuğrul'un zamanı dolar. Tekfurun adamları taht odasına girerler. Ertuğrul şahadet getirip savaşmaya başlar. Helena ve alpler son anda yetişir ve Ertuğrul beyi kurtarırlar. Tekfur gitmelerine izin verdiği gibi ertesi gün dostluk işareti olarak hana yemeğe geleceğini söyler.

Ertuğrul ve alpler yemek için hazırlanır. Dostluk esintileri içinde konuşmalar geçerken Vasilyus gerekirse tekfuru da öldürme niyetindedir. Sadettin Köpek ise aynı akşam yemekte Aslıhan hatunu babasından ister. Aliyar ve Aslıhan hariç herkes sevinir. Başlarına talih kuşu konmuş gibi hissederlerken Aliyar şaşırır, Aslıhan ise endişelenir.





Hiç yorum yok:
Write comments