24.02.2017

Cesur ve Güzel 15. bölüm özet. Karahasanoğlu'nun otopsi sonucu

Geçen bölüm sonunda hapishane aracındaki mahkum Rıza'nın kaçmasına yardım etme suçundan Tahsin bey nezarete atılır. Cesur adamla atışınca Sühan tepki gösterir. Savcılık Mutlu komiserle Tahsin beyin telefonla görüşmesine binaen Tahsin beyi nezarete atmıştır. Tahsin beyin kapalı yerde kalamama sorunu olduğu ve yetimhanede zor günler geçirdiğini adamın o günlerini hatırlaması ile hatırladık. Sühan Cesur'a kızgınlığından İstanbul'daki evinde kalır.

Adalet hanım kocasını oradan çıkarmak için hemen Salih ile plan yapar ve Mutlu komiser saklandığı yerden çıkıp bütün suçu üstüne alıp herşeyi kılıfına uydurunca Tahsin bey nezaretten bando takımı eşliğinde çıkar. Cesur'a sataşır.

Cesur savcıya babasının mezarını açtırmak için başvurur ve açılması için tarih belirlenir. Savcılık Hasan beyin öldüğü gece ile ilgili herkesle tek tek tekrar konuşup ifade alır.

Bu arada Korhan sarhoşluktan ayıldığında Karahasanoğlu'na ait mektubun orada olmadığını fark eder. Şirketteki güvenlik kayıtlarına baktırtıp Cahide'nin aldığını görür. O sırada ofiste bulunan Mihriban hanım da Tahsin beyi içeri attıracak kadar önemli mektubu merak eder. Kamera kayıtlarını büyütüp Cesur'a babasının mührünün resmini yollar ve konuyla ilgili bilgi verir.

Cesur Sühan'dan kendisindeki mektupla bu mektubu birleştirip okumasını ister. Mektup pes etme mektubu değildir. Sühan Cesur'a "Babanın mezarını açtırmalısın" der. Cesur da mezarı açtırır

Savcı ile aynı otelde kalan Hülya'dan savcının şahsi bilgisayarına casus bir program yüklemesini isterler. Kız kendisi yapamasa da bir otel görevlisine para karşılığı yaptırtır. Artık savcının tüm yazışmaları Tahsin beyin adamlarınca görülmektedir. Bu sırada Cesur'un savcıya Korhan'daki mektuptan bahsettiği mail üzerine Tahsin bey gidip mektubu yırtıp Korhan'ı azarlar.

Rıza Adalet'e ve Cesur'a mektup yollamaktadır. Bunların birinde Cesur'a "Doğru yoldasın vazgeçme" derken kardeşine "Gözüm üzerinizde" diye mektup yollar. Cesur mektubun aslını savcılığa verir ve polis amirini bilgilendirir. Bu arada Banu ve Bülent birbirleriyle görüşme kararı alırlar. Ama kız Bülent ile Hülya'yı trafikte aynı arabada görüp şüphelenir.

Korludağ çiftliğinde yenen bir yemekten Korhan da Cahide de zehirlenir. Cahide'ye ormanda denk gelen Mihriban onu hastaneye götürür. Cahide Hülya'yı arayıp yardıma çağırır. O da Bülent ile hastaneye gelir ama Cahide çoktan doktor tarafından bebeğin kalp atışlarını dinlemesi için yatırılmıştır. Bir mucize olur. Tam Cahide durumu itiraf edecekken gerçekten bir bebeği olduğunu ve kalp atışlarını duyar. Biraz daha beklese kendi bebeği olacakmış yani

Cesur'a mail gelir. Otopsi raporuna göre babasının cesedinde ateşli silah yaralanmasına ait bulgular vardır. Cesur artık babasının tabanca ile vurularak öldürüldüğünü öğrenmiştir.




Hiç yorum yok:
Write comments