23.02.2017

Muhteşem Yüzyıl Kösem 2. sezon 12. bölüm (42. bölüm) özet

Asrın yangınında ahaliye yardım eden Murat halktan bir kadının üzüntüyle söylediği sözlerden etkilenir. Kadın memleketi yönetemediğini, acıları dindiremediğini ve tahtta Beyazıt'ın olması gerektiğini haykırır. Beyazıt korkmuştur. Annesinden abisi aleyhinde birşey yapmamasını ister. Kösem de mührünün suretini çıkarttığını düşündüğü Gülbahar'a göz dağı verir.

Kösem Murat'ın yüzüne bu kadar laf söyleyen kadınla konuşmaya gider. Kadın ona da söylenince Kösem rahatsızlanır. Kemankeş kadının rahatsızlığını öğrenir.

Halk arasında bir grup yangının çıkma sebebini sigara ve alkol içenler yüzünden olduğunu iddia ederler ve bu kişilerle meyhanelere saldırmaya başlarlar.. Gülbahar ve Sinan Paşa'nın adamları da halkın arasında dolaşıp bütün bunların Murat'ın Farya için masum insanlar da dahil yüzlerce kişiyi öldürttüğü için olduğunu yayar ve Beyazıt'ın tahtı hakettiğini söyler.

Atike hala ablası Gevheran'a kızgındır. Mermer köşke ona hesap sormak için gider. Farya Silahtar'a "Atike sizi öğrendi ablasına hesap soracak git yetiş" der. Atike Gevheran'a yüklenir. Silahtar da oraya gelince ona da ağır laflar söyler. Abaza Mehmet paşa payitahta gelmiştir. Kösem onu kubbe veziri yapmak ister. Bunun da en kolay yolu hanedana damat olmasıdır. Uygun gördüğü kızı da Gevheran Sultandır. İki kardeşin hamamdaki tartışmasına Kösem müdahale eder. Gevherhan'a evlendirileceğini söyler. Atike'ye de uygun birini bulacağını söyler

Gülbahar kendisine bağlı cariyelerden birine Kösem'in mühürünü onun cariyelerinden biri buraya koyarken gördüm dedirtir. Kösem onu sorgularken sonunda cizvit tarikatine bağlıyım sizi ve Murat'ı öldürmek için gelecekler diyip kendini öldürür. Kösem de Murat'tan aldığı izinle tüm cariyeleri eski saraya yollar. Gülbahar'ın da saraydan çıkışını yasaklar

Silahtar Gevheran'ın evlendirileceğini duyunca Murat'a gidip "Benim gönlümde kardeşiniz Gevhheran sultan var. Onun gönlünde de ben" der. Kılıcını Murat'a uzatır. Murat şaşkın; tek kelime etmeden odasına gider sonra da kardeşine gidip durumu sorar. Ordan çıkışta Atike de Murat'a kendisininde Silahtar'a aşık olduğunu ve araya Gevheran'ın girdiğini söyler. Atike bunu söylediğini söyleyince Gevheran "Sen ne yaptın? Silahtar'ın ölüm fermanını imzaladın" der.

 Kasım abisi Beyazıt'ın peşine adam takar. Beyazıt meyhaneci kız Kalika'ya gider. Yolda Murat'ın idam hükmü verdiği bir mahkumu Beyazıt suçsuz diye düşünerek salıvertirtir. Kasım'ın adamı bunu ona anlatınca O da Kösem'e gidip anlatır.

Murat'a yangında o lafları söyleyen kadını Sinan Paşa öldürür ve meydana astırır. Murat'ın yaptırttığını sanan ahali onun aleyhinde laflar ederken Murat da onları duyar. Kendini deli amcası Mustafa'nın yanına kapattırtıp geceyi orada geçirir













Hiç yorum yok:
Write comments