11.10.2018

Can Kırıkları 1. bölüm özet. Zeynep ve Leyla'nın hikayesi

Atv ekranlarının yeni dizisi Can Kırıkları flash backlerle ve zengin oyuncu kadrosu ile izleyici önüne çıktı. Cihan Karadağ'ın evinde bir davet vardır. 2 Yıldır çocuklara ders veren Pınar ismindeki öğretmen kız kardeşini işlerine karıştırdıkları için Cihan ile kavga eder. İşi bırakmak istediğini söyler. Sonrasında Pınar balkondan düşerek ölür. Ölen kadının kız kardeşi Pelin; bu sahneyi görünce kaçar. Cihan ve adamları kaçan kız kardeşin peşine düşer.

Leyla yetiştirme yurdunda büyümüş ve sonrasında polis olmuştur. Gözü kara hatta deli olarak nitelendirilir. Bölüm başladığında Trabzon da görev yaparken Cihan'ın evinde bir kadının öldüğünü televizyondan görünce zaten çıkmış olan tayinini öne aldırır. Amirinden torpil isteyip kendisini Cihan'ın davasına aldırtır. Hemen o gece yola çıkar.

Zeynep narkotikten başarılı bir polistir. Kerem isminde bir savcı ile evlidir. Leyla ile yurttan arkadaştır. Geçmişinde Leyla Cihan ile görüştüğü için onun da başı belaya girmiştir. Cinayet mahalinin Cihan Karadağ'a ait olduğunu öğrenince sarsılır

Davaya organizeden Aslan ismindeki baş komiser bakar. Uzun süredir Haşmet Köprülü ve damadı Cihan Karadağ'ın peşinde olduğu için dava ona verilmiştir. Leyla olay yerine gittiğinde Leyla ile karşılaşır. Kız komiser olduğunu söylemeyince ilginç bir tanışma olur

Yıllar önce yurtta kalırlarken Leyla'nın ısrarıyla yarım günlük bir işe gitmiş; geç saate kalmışlardır. Bindikleri minibüsteki şöför ve arkadaşı ormanlık bir alanda kızlara saldırır. Oradan tesadüfen geçen Cihan iki kızı kurtarır. Şöför ve minibüsü ateşe verir. Şöför son anda kurtulur. Kızlar ve Cihan böylece tanışmış olur. O günden sonra Cihan Leyla'nın peşinden ayrılmamıştır.

Zeynep'in iyi bir evliliği vardır. Oya isminde ergen bir de kız kardeşi onlarla yaşamaktadır. Zeynep; Aslan'ın bir dönem alttan arkadaşıdır.

Ercüment Cihan'ın kardeşidir. İşe yaramaz sevimsiz bir tiptir. İfade vermek için emniyete gittiklerinde Zeynep ile karşılaşır. Cihan kardeşine kızdan uzak durmasını kocasının savcı olduğunu söyler. Leyla Cihan ile yıllar önce beraber takılırken Ercüment de Zeynep'le görüşmektedir. Ercüment abisine söylemeden adamları Aslan'ın peşine takıp göz dağı vermek ister ama Aslan; aynı mahallede büyüdüğü kan kardeşi Zeki sayesinde kurtulur

Karadağ ailesi gönüllü olarak ifade vermek için emniyete gelir. Hepsi ezberlemiş gibi konuşur. Zeynep ve Leyla birbirlerini görünce şaşırır ama tanımıyormuş gibi davranırlar. İkisi de başlarına gelenler için diğerini suçlamakta ve birbirlerine küsmüşlerdir.

Leyla ölen ve kaçan kızların evine gider. Odalarına bakarken Pelin'in çalıştığı yerde bir arkadaşı ile çekilmiş resmini görüp alır. İş yerine gidip kızın kaldığı yerin adresini alır. Leyla kızla konuşurken Aslan da Pelin'in torbacısının peşine düşüp adamı yakalar. Telefon kayıtlarından Pelin'in arkadaşına ulaşır. Kız Leyla'nın o akşam evine geldiğini söyler. AslanLeyla'ya fırça atar

Ercüment Zeynep'in evine kapısına kadar gelir. Kapıda kardeşi Oya ile tanışır. Dosyanın kapanması karşılığında sırlarının ortaya çıkmasına engel olacağını söyleyerek kadını tehdit eder. Ercüment Oya'ya ablasıyla ilgili bir şey söyleyeceğini söyleyerek cafeye çağırır. Kız ve kendisinin resmini çekip Zeynep'e yollatır. Zeynep çok korkup gelir. Kardeşine kızıp tokat atar.

Kayın peder Haşmet damadına sevkiyat zamanı böyle bir olay olduğu için kızar. Haşmet Cihan'dan kardeşini etrafından uzaklaştırmasını ister. Cihan kardeşini başka bir eve yollar ama Ercüment o eve gitmez. Cihan'ın eşi Aysel'e bir teklif yapar

Leyla misafirhanede yer bulamayınca Aslan söylemeden kızı Zeynep'lere götürür. İki kadında şaşırır ama etrafa karşı mecburen sorun çıkarmazlar. 

Leyla olay yerine gider. Orada kendisini öldü zanneden Cihan ile karşılaşır. Adam çok şaşırır. Geçmişte ikili büyük bir aşk yaşamış; Leyla ve Cihan bir kır restaurantında evlenmişler. Balayı için odaya girdiklerinde Haşmet ile karşılaşmış; Haşmet kıza Cihan'ın kayın pederi olduğunu söyler. Kız şoke olur. Arabadan iner ve tartışırlar. Kız metres olmayı kabul etmeyince itişirken kız gelinlikle uçurumdan düşer. Cihan bu yüzden kızı öldü zannediyormuş

Pelin çaresizlikten Ercüment'e gider. Adam onu koruyacağını söyleyerek bir eve getirir. Bu arada kardeşini evde bulamayan Zeynep kızı arar. Kızın telefonunu alan Ercüment telefonu açmaz. Zeynep hemen sinyalden telefonun yerini bulur. Oya'nın telefonunu Ercüment açınca iyice panikler. Leyla Zeynep'in konuşmasını duyup kızı takip eder.

Cihan da kardeşinin yerini buldurmuştur. Adamlarıyla oraya gider. Bu arada Aslan da Ercüment'in mal aldığı torbacının telefonundan Ercüment'e mal lazım mı diye mesaj atar. Ercüment hemen "Tamam" der ve konum atar. Pelin'i bir odaya kilitler ama kız camdan kaçar. O sırada Zeynep içeri girer ve aralarında itiş kakış olur. Ercüment kıza saldırınca Zeynep onu yere serer ve ateş eder.

10 yıl önce kızı kandırıp Cihan ve Leyla'nın düğününe götürecekmiş gibi ıssız bir yere götürüp Zeynep'e tecavüz etmiştir. Hatta görüntüleri kameraya kaydetmiş; şuan da tehdit etmektedir. Zeynep başına gelenleri hatırlar ve adama defalarca kez ateş eder. Ancak Aslan da Cihan da Leyla da yoldadır ve Pelin de camdan kaçtığı için onu görebilecek yakınlıktadır. Acaba Zeynep yakalanacak mı?






Hiç yorum yok:
Write comments